“De-a rasul-plansul” – o expozitie de caricatura realizata de micuta artista de 9 ani


Intră acum și în grupul de

Academia libera de grafica satirica  Paula Salar – si Biblioteca Judeteana “I.G.  Sbiera”  organizeaza expozitia de caricatura “De-a râsul-plânsul”, apartinând  elevei de 9 ani,  Bianca Matei. Vernisajul are loc  vineri, ora 11, la  sediul bibliotecii judetene. “Titlul expozitiei are ca element cheie clovnul si, prin acesta, ideea ca putem râde de acele aspecte ale vietii, care nu functioneaza corect si care, pare-se, sunt…de plâns.  Expozitia cuprinde 61 de lucrari: caricaturi, benzi desenate, portrete-caricatura, crochiuri, expresii ale chipului. Manifestarea  este unul din evenimentele campaniei pe care o desfasor, pentru promovarea copiilor si tinerilor, formati la cursurile mele. Este timpul sa aratam ce forta artistica si ce impact are grafica satirica facuta de acesti copii. Si nu e orice grafica, ci o caricatura de înalta tinuta artistica, ce are un desen expresiv, un mesaj-metafora, fara cuvinte si cu tâlcuire aleasa”, a precizat graficiana  Paula Salar.

Bianca Matei, 9 ani, este formata de la vârsta de 6 ani de graficiana Paula Salar.

„Bianca deseneaza cu  mâna stânga, cu o abilitate ce uimeste! Veti descoperi în lucrarile ei o linie expresiva, dar mai ales un simt cromatic remarcabil!”, spune Paula Salar.

Aceasta mai spune ca micuta artista abordeaza cu candoare problematica vârstei: dependenta unei fetite de papusa ei, copilul ce se tine de…fusta mamei sau baietelul de pe Pamânt ce îsi plimba catelul în lesa, pe o alta planeta. „Se amuza în desenele ei de faptul ca puscariasii îsi pot decora bradul de Craciun cu propriile ghiulele de la picioare. Apoi râde, cu penita sa “ ascutita”, de naivitatea oii, care poarta în mâna un balon cu desenul unui lup”, mentioneaza Paula Salar.

Vernisajul va avea ca animator un clovn, ce o va ajuta pe Bianca sa daruiasca celor prezenti caricaturi desenate pe baloane colorate.


Intră acum și în grupul de