Laptop-uri pentru medicii de familie


Intră acum și în grupul de

Tehnica de calcul necesara derularii Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei în asistenta medicala primara în cadrul cabinetelor de medicina de familie apartinând ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie (laptop-uri pentru medicii de familie), se asigura prin transfer, fara plata, de la Ministerul Sanatatii Publice.

Precizarile sunt incluse într-o Hotarâre adoptata miercuri de Guvern, care modifica HG nr. 357/2008 pentru aprobarea programelor nationale de sanatate în anul 2008.

Actul normativ precizeaza ca transferul se face prin Centrul National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic în domeniul sanatatii, la directiile medicale apartinând acestor institutii. Procedura de distribuire si gestionare a tehnicii de calcul se realizeaza potrivit metodologiei elaborate de Ministerul Sanatatii Publice.

O alta modificare consta în majorarea bugetului alocat Programelor nationale de sanatate de evaluare, profilactice si cu scop curativ, finantate din bugetul Ministerului Sanatatii Publice, din venituri proprii, de la 1.279.864 mii lei, la 1.303.304 mii lei.


Intră acum și în grupul de