Părintele Arhimandrit Damaschin Luchian, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, ales de Sfântul Sinod al BOR Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor


Intră acum și în grupul de

Părintele Arhimandrit Damaschin Luchian, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, a fost ales, prin vot secret al Sfântului Sinod al BOR, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Foto: www.cuvantul-ortodox.ro

Potrivit biroul de presă al Patriarhiei Române, în cursul zilei de marți, 4 iulie, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cu această ocazie, a avut loc alegerea Episcopului-vicar pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și a Episcopului-vicar pentru Arhiepiscopia Aradului.

„Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Damaschin Luchian ca Episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu 39 de voturi din 45 de voturi valid exprimate. Noul Episcop-vicar va purta titulatura Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul”, a informat Patriarhia Română.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost ales cu 43 de voturi din 46 de voturi valid exprimate, noul Episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Aradului, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Emilian Lovișteanul, care va purta titulatura Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de