PNL il considera pe primarul Lungu vinovat in cazul majorarii pretului la apa potabila


Intră acum și în grupul de

Liderii liberali suceveni si-au exprimat vineri dezamagirea fata de „incapacitatea” primarului Ion Lungu de a-si asuma scumpirea pretului la apa potabila în municipiul resedinta de judet. PNL Suceava a apreciat ca Ion Lungu nu vrea sa-si asume în fata populatiei cresterea costurilor de întretinere, dupa ce acesta a anuntat la prima conferinta de presa în noul mandat, ca va convoca, pentru marti, Consiliul Local, în vechea formula, într-o sedinta extraodrinara, pentru a creste tariful apei potabile cu peste 30 %.   

Vicepresedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a explicat ca în acest fel primarul încearca sa puna în sarcina fostilor consilieri locali aceasta majorare de tarif, pentru ca noul Consiliu Local, format majoritar din consilieri PD-L, sa nu fie identificat cu unul care creste costurile. Acesta considera ca vechiul Consiliu Local nu ar trebui sa se mai întruneasca, pentru ca exista deja un Consiliu Local ales care poate decide asupra tuturor propunerilor primarului. Mihai Steiciuc a aratat ca, prin aceasta actiune, primarul Ion Lungu foloseste formule „de manipulare prin care populatiei sa-i fie prezentat alt raspunzator pentru cresterea costurilor apei potabile”. „Ion Lungu a spus în campania electorala ca noua echipa de consilieri va lucra pentru bunastarea populatiei si nu vrea ca prima hotarâre a acestui nou consiliu sa fie de majorare a tarifelor la apa. Acum încearca sa scoata castanele din foc cu mâna altora”, a mai spus vicepresedintele PNL Suceava.  

Acesta a subliniat ca a aflat din presa de intentia primarului de a convoca, în sedinta extraordinara, Consiliul Local în vechea formula.  Pretul la apa potabila si la canalizare s-ar putea scumpi cu aproximativ 32 % în municipiul Suceava, daca Consiliul Local Suceava, care a functionat în perioada 2004-2008, va accepta propunerea de majorare. Primarul reales al municipiului, Ion Lungu, a anuntat ca un proiect de hotarâre pe aceasta tema va fi supus atentiei CL, explicând ca solicitarea de majorare a venit din partea firmei de utilitati SC ACET SA Suceava, care a invocat, între altele, cresterea inflatiei, a pretului energiei electrice si a salariului minim pe economie, de la ultima majorare a tarifelor pentru serviciile de apa si de canalizare, la 1 iulie 2007.  Daca proiectul va fi adoptat de Consiliul Local, atunci pretul unui metru cub de apa va creste în Suceava de la 20.300 lei vechi la 26.800 de lei vechi, iar cel pentru canalizare de la 8.700 lei vechi la 11.500 de lei vechi.


Intră acum și în grupul de