Teren de sport multifuncțional din cartierul George Enescu vandalizat, deși este prevăzut cu camere de supraveghere video


Intră acum și în grupul de

Terenul de sport multifuncțional din cartierul sucevean George Enescu a fost vandalizat, deși este prevăzut cu camere de supraveghere video și a mai fost distrus chiar la scurt timp după inaugurare.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, și-a exprimat supărarea că primul teren multifuncțional din municipiu, cel de lânga Școala Generală Nr. 8, a fost vandalizat, postând pe pagina sa de Facebook, joi, mai multe fotografii cu distrugerile provocate.

Astfel, în imaginile postate de viceprimarul Lucian Harșovschi se vede cum gardul și mai multe scaune din tribună au fost smulse, iar grupurile sanitare au fost scrise cu spray pentru graffiti.

Primul teren de sport multifuncțional (fotbal, handbal, baschet, volei) a fost dat în folosința în septembrie 2015, fiind prevăzut cu nocturnă, supraveghere video, tribune și grup sanitar.

Investiția realizată de Primăria Suceava cuprinde teren minifotbal/handbal, teren de baschet, teren de tenis,  teren de volei, gradene  cu o suprafaţă de 36mp, grupuri sanitare tip container, suprafaţă utilă 12,85mp, instalaţie de iluminat cu stâlpi de H = 8m, 2x50W LED, 4 buc. și stâlpi iluminat H = 8m, 1x50W LED, 2 buc.

De asemenea, terenul a fost prevăzut cu o instalaţie de supraveghere video, cu trei camere video HDVCI – 2Mp și 1 DVR cu hard disk de 500Gb cu rezoluţie full HD, montată în incinta şcolii.

„Noi ca Primarie ne-am asumat investiția, am dus-o la bun sfârșit și am pus-o la dispoziția cetățenilor, a dumneavoastră. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, ca utilizatori ai acestor spații, să le conservăm. Este datoria noastră de cetățeni să raportăm autoritatilor competente acte de vandalism asupra domeniului public”, a scris viceprimarul Lucian Harșovschi pe pagina sa de socializare.

El a reamintit că sucevenii pot semnala actele de vandalism la numerele de telefon 0230/212192 la Poliția Locală, 0230/203604 sau 0230/530561 la Poliția Municipală.

Precizăm că terenul de sport de lângă Școala Nr. 8, din cartierul George Enescu, a mai fost vandalizat la doar o lună de la inaugurare, atunci fiind distruse coșurile de baschet, scaunele tribunei, iar o cameră video a fost îndoită.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de