Prefectul a cerut liderilor judeteni ai partidelor sa trimita rapoartele financiare ale campaniilor, pentru validarea noilor alesi


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a invitat, vineri, la Prefectura, liderii organizatiilor judetene ale partidelor, carora le-a transmis ca pentru validarea noilor primari alesi si a consilierilor locali si judeteni, dar si a presedintelui CJ, este necesar sa fie depus, în cel mai scurt timp, raportul financiar al campaniei electorale. Acesta a explicat celor 14 lideri politici prezenti la întâlnire ca termenele „sunt scurte”, întrucât în maxim 15 zile de la desfasurarea alegerilor trebuie depuse rapoartele financiare si în maxim 20 de zile de la alegeri se valideaza primarii si se constituie noile consilii.

Prefectul Baisanu a mai spus ca pentru validarea fiecarui ales local, presedintii organizatiilor judetene trebuie sa confirme, în scris, ca acestia sunt membri ai formatiunii politice pe listele carora au candidat.

Alexandru Baisanu a declarat ca liderii organizatiilor judetene ale partidelor au promis ca vor depune documentele solicitate în cel mai scurt timp. „Este necesara întrunirea si functionarea noilor structuri alese în cel mai scurt timp, pentru a nu fi un vid legislativ de lunga durata”, a precizat prefectul de Suceava si si-a exprimat speranta ca liderii partidelor au înteles ca aceste proceduri trebuie îndeplinite în timp scurt.

„Avem nevoie de legalitate, de seriozitate, pentru ca noii alesi locali sa înceapa sa lucreze în interesul cetatenilor care i-au votat”, a conchis Alexandru Baisanu. 


Intră acum și în grupul de