Tenis : Roland Garros: Ana Ivanovic, noua lidera a WTA!


Intră acum și în grupul de

Ambele semifinale de la feminin din cadrul turneului Roland Garros au prezentat niste reusite de zile mari, atât pe teren, cât si pe hârtie. Prima calificata în ultimul act, Dinara Safina, s-a asigurat ca anul acesta competitia va vedea o noua regina. Iar victoria Anei Ivanovic i-a adus un premiu mai mult decât visat, adica pozitia numarul unu în clasamentul mondial.

Cotata cu a 13-a sansa la câstigarea probei de simplu, Safina a reusit sa o elimine pe Svetlana Kuznetsova, a patra favorita a competitiei, cu scorul de 6-3, 6-2. Meciul a curs într-o singura directie, iar ultima fosta câstigatoare a trofeului care mai ramasese în turneul de anul acesta s-a vazut nevoita sa îsi faca bagajele. Cu toate ca a depus mult efort si a avut nevoie de câteva sclipiri în partidele precedente, acolo unde le-a eliminat pe Sarapova si Dementieva, Dinara Safina nu s-a consumat deloc în meciul de joi. Ambele seturi au fost adjudecate destul de simplu, parca mult prea usor fata de nivelul si miza întâlnirii.  

Însa cea de-a doua semifinala a adus un câstig dublu pentru Ana Ivanovic, tenismena care s-a vazut pe primul loc în ierarhia WTA. Dar asta numai dupa ce a trecut în trei seturi de compatrioata Jelena Jankovic, scor 6-4, 3-6, 6-4. Meciul a fost unul aprig disputat, cele doua sârboaice luptându-se din greu pentru biletele catre marea finala. Jankovic a început destul de prost, dezamagind spre sfârsitul primului set, acolo unde nu a mai putut face fata servelor puternice venite din terenul advers. Cu toate ca a dat un semn de revenire în partea a doua, pe care a si cîstigat-o, Jankovic nu a mai gasit puterea de a face fata finalului de meci. Ana Ivanovic nu a iertat nimic în setul trei, adjudecându-si victoria si totodata posibilitatea de a evolua în a doua finala consecuiva a unui turneu de Mare Slem de anul acesta, dupa cel de la Australian Open.  

Dinara Safina si Ana Ivanovic se vor întâlni în ultimul act de la Roland Garros, care va avea loc în cursul zilei de sâmbata.


Intră acum și în grupul de