Fotbal : Bomba verii: Revine Adi Mutu la Chelsea?!


Intră acum și în grupul de

„Mutu este dorit de multe echipe, nu numai de Shalke”, anunta joi impresarul lui Adi, Alessandro Moggi. Ei bine, gura fiului de „pacatos” adevar vorbeste. „Briliantul” ar putea reveni în aceasta iarna la Chelsea, în ceea ce s-ar putea dovedi a fi transferul anului în fotbalul european.

Camera de Rezolvare a Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis ca Mutu sa plateasca daune fostei sale echipe în valoare de 12 milioane de euro, în urma scandalului legat de consumul de droguri, informeaza cotidianul Gazzetta dello Sport. Decizia DRC nu se va pune imediat în aplicare pentru ca poate sa fie atacata în justitie. Jucatorul român Adrian Mutu a fost depistat ca a consumat cocaina pe vremea când evolua la Chelsea, în 2004, iar din cauza acestui lucru i-a fost reziliat contractul cu gruparea britanica si i s-au cerut daune financiare.

Initial, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a dat dreptate formatiei patronate de rusul Roman Abramovici, iar Mutu era obligat sa plateasca daune, iar cazul a fost trimis catre Federatia Internationala de Fotbal, pentru a decide eventualele sanctiuni materiale si pe plan sportiv. DRC a anuntat initial, în decembrie 2006, ca nu are jurisdictia necesara pentru a decide ce daune materiale vor fi aplicate.

Decizia Camerei de Rezovare a Disputelor este una cu totul si cu totul socanta pentru „Briliantul” nostru, suma de 12 milioane de euro fiind una imensa chiar si pentru un fotbalist de talia lui Mutu. La o prima vedere, cea mai convenabila rezolvare ar fi urmatoarea: cum Adi este unul dintre cei mai buni atacanti din lume si cum Chelsea va avea nevoie de un vârf de clasa mondiala dupa plecarea lui Didier Drogba, compatriotul nostru ar putea reveni pe Stamford Bridge în aceasta vara, „achitând” astfel datoria fata de englezi într-un alt mod decât banesc. Aceasta varianta are cu atât mai multe sanse de reusita cu cât tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, este dat de presa italiana ca principalul favorit pentru banca tehnica a „albastrilor”.


Intră acum și în grupul de