Fotbal : UEFA intervine: Steaua nu a facut nimic neregulamentar, ramane in Liga!


Intră acum și în grupul de

Desi este ocupata în aceste zile cu debutul Europenelor, UEFA se confrunta si cu probleme în ceea ce priveste viitoarea editie a Ligii Campionilor. Dupa FC Porto si TSKA Sofia, Steaua ar fi vizata ca fiind cea de-a treia echipa care ar urma sa fie exclusa de pe tabloul celei mai prestigioase competitii de club de pe Batrânul Continent.

Ca orice for care se respecta, UEFA este la curent cu depunctarea Stelei si cu întregul caz Valiza, scandal ce a umbrit peisajul fotbalistic din tara noastra. „Da, stim câte ceva despre acest lucru. Suntem cât de cât la curent din ce am citit în presa, dar care este problema noastra?! În momentul de fata, pentru UEFA nu exista niciun caz Steaua. Nu exista asa ceva la noi, la nici o comisie”, a declarat Thomas Giordano, seful Departamentului de presa al UEFA, într-un interviu acordat cotidianului Gazeta Sporturilor.  

Ei bine, suporterii stelisti pot rasufla usurati. Potrivit spuselor oficialului UEFA, gruparea vicecampioana nu are de ce sa fie exclusa, încercarea de premiere a Universitatii Cluj neputând fi considerata neregulementara în conformitatea cu legislatia forului continental: „Ce va pot spune în mod foarte clar e ca regulamentul UEFA nu interzice astfel de premieri. În plus, în mai multe tari se practica asa ceva si nu e considerat ilegal. Bineînteles ca membrii de la Comisia de Control si Disciplina a UEFA vor analiza documentatia si se vor pronunta. Daca FRF spune ca e coruptie, asta nu înseamna ca, automat, noi vom decide imediat ca Steaua e vinovata de coruptie. Cu alte cuvinte, chiar daca Steaua a fost depunctata, ca si FC Porto, putem decide ca ea sa nu fie exclusa din Liga Campionilor pentru ca, repet, sunt cazuri diferite, însa nu va pot spune ce vor decide sau cum vor delibera cei 10 membri ai comisiei noastre deoarece nu ma pot baga în mintea lor”.

Thomas Giordano sustine ca UEFA nu va trimite niciun reprezentant în România pentru a analiza cazul, forul continental urmând sa astepte la Nyon primirea documentatiei. Chiar daca decizia pare deja luata, hotarârea finala va fi anuntata cel mai probabil în iulie. „Pâna cel târziu la 1 august, data tragerii la sorti, trebuie ca situatia sa fie clara”, a conchis seful Departamentului de presa al UEFA.


Intră acum și în grupul de