La Falticeni si Radauti, PNL acorda sprijinul candidatilor PSD


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a decis sa sprijine în cel de-al doilea tur de scrutin, candidatii PSD din municipiile Falticeni si Radauti, întrucât ceilalti candidati ramasi în cursa, din partea PD-L, „nu au calitatile morale pentru a fi sustinuti de liberali”. Declaratia a fost facuta duminica, de secretarul zonal al PNL Suceava, deputatul Mihai Sandu-Capra. Acesta a declarat ca PNL Suceava a decis sa recomande alegatorilor sa voteze candidatul PSD din Falticeni, Sabin Ghilea, si pe cel din Radauti, Mihai Frunza, care se afla în turul al doilea de scrutin cu candidatii PD-L, Vasile Tofan (primar în functie), respectiv, Aurel Olarean (deputat).

Parlamentarul liberal a aratat ca cei doi candidati PD-L nu au calitatile morale pentru a fi sustinuti de liberali. Acesta si-a argumentat afirmatia spunând ca Vasile Tofan, candidatul PD-L în municipiul Falticeni, „a tradat liberalismul” si încrederea acordata de PNL, când, de pe pozitia de vicepresedinte al organizatiei judetene PNL, a parasit partidul, în luna martie, si a candidat din partea PD-L.

Mihai Sandu-Capra a mai spus ca în cazul candidatului PD-L din municipiul Radauti, deputatul Aurel Olarean, liberalii nu pot sa-l sustina, în conditiile în care acesta, în campania electorala, l-a amenintat pe fiul candidatului PNL din municipiu, Constantin Galan. „Noi nu putem sa recomandam liberalilor sa voteze cu un tradator sau cu cei cu manifestari huliganice”, a mai spus Mihai Sandu Capra.

Acesta a precizat ca, în aceste conditii, liberalii recomanda ca în Falticeni si Radauti sa fie votati candidatii PSD.  

În judetul Suceava se organizeaza al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor, în 52 de localitati, printre care municipiile Falticeni, unde candideaza Sabin Ghilea (PSD) si Vasile Tofan (PD-L), Radauti, unde candideaza Aurel Olarean (PD-L) si Mihai Frunza (PSD) si Vatra Dornei, unde candideaza Ilie Boanchis (PSD) si Ioan Moraru (PNL).


Intră acum și în grupul de