Un șofer băut și fără permis a fost la un pas sa provoace un accident la Frătăuții Vechi


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna suceveană Satu Mare, care s-a urcat băut la volan, a fost la un pas să provoace un accident rutier din cauza faptului că nu a păstrat o distanță laterală suficientă față de mașinile din sens opus.

Potrivit Poliției Județene, duminică seara, în jurul orei 20, polițiștii din Gălănești au fost sesizați printr-un apel la 112 despre faptul că un șofer băut circulă pe raza comunei Frătăuții Vechi.

Astfel, a fost identificat un bărbat de 59 ani, din comuna Satu Mare, și un autoturism care era oprit la intersecția DJ 178 F cu un drum comunal neclasificat.

Polițiștii au stabilit că în jurul orei 19.45 bărbatul a condus autoturismul pe drumul comunal „Măneuți”, de pe raza comunei Frătăuții Vechi, iar în momentul în care a ajuns în apropierea intersecției cu DJ 178  F, din cauză că se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu a păstrat în timpul deplasării o distanță laterală suficientă, a lovit superficial, fără a rezulta avarii, vehiculul care circula din sens opus.

„Bărbatul de 59 de ani nu posedă permis de conducere și în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0.97 mg/l. Şoferului i s–au recoltat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, arată sursa citată.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de