Un incendiu pornit de la un conductor electric defect a distrus mansarda unei case din Vicovu de Jos


Intră acum și în grupul de

Mansarda unei gospodării din comuna suceveană Vicovu de Jos a fost cuprinsă luni după-amiază de un incendiu pornit de la un conductor electric defect.

FOTO: ISU Suceava-arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu angajaţii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Voitinel, Gălăneşti şi Bilca, au intervenit la fața locului cu șase autospeciale.

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la mansarda locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga clădire şi la gospodăriile învecinate”, a declarat Găleată.

În incendiu au ars trei camere de la mansardă, cu bunurile din interior, pe o suprafaţă de 40 mp, precum şi o porţiune din acoperiş, pe o suprafaţă de 35 mp. S-au degradat tavanul şi pereţii camerelor de la parter pe o suprafaţă de aproximativ 45 mp.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, arătând că incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproximativ o oră și că nu s-au înregistrat victime. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de