Polițiștii suceveni au aplicat peste 400 de amenzi și au ridicat 20 de permise, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat peste 400 de amenzi în valoare de aproape 115.000 de lei, în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

Potrivit Poliției Județene Suceava,  pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat în zilele de 9 și 10 iulie a.c. o acţiune cu efective sporite pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

”În cadrul acţiunii, au fost aplicate 421 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 114.940 lei, majoritatea – 264, pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost ridicate 20 de permise de conducere, din care 15 pentru viteză şi patru certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier.

Poliția Suceava notează că un bărbat de 30 ani, din comuna Bălţaţi, județul Iaşi a condus autoturismul  ce tracta o remorcă, iar permisul de conducere categoria B, prezentat de către conducătorul auto era necorespunzător categoriei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Pe D.N. 2 E, pe raza localității Cornu Luncii a fost depistat un şofer de 36 de ani, din municipiul Fălticeni, care a condus autoturismul rulând cu viteza de 114 km/h, cu 63 de km peste limita legală admisă.      

Sursa citată precizează că astfel de acţiuni vor continua pe toată perioada sezonului estival, siguranţa rutieră fiind o prioritate a poliţiştilor, având în vedere valorile crescute de trafic ce se vor înregistra în perioada următoare.

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, arată Poliția Suceava.

 


Intră acum și în grupul de