Crucea Rosie solicita ca soferii sa urmeze cursuri de prim-ajutor


Intră acum și în grupul de

Societatile Nationale de Cruce Rosie din toata Europa cer Comisiei Europene sa elaboreze o directiva, care sa oblige soferii sa obtina, în urma unor cursuri de specialitate, un certificat valabil de prim-ajutor, pentru a reduce numarul de persoane ucise sau ranite în accidente rutiere. Ideea a fost exprimata în cadrul unui curs interactiv, conceput ca un suport pentru Societatile de Cruce Rosie si pentru alte organizatii ce doresc sa implementeze programe de siguranta rutiera.

Programul „Campania de Siguranta Rutiera si Prim-ajutor a Crucii Rosii” include statistici si informatii referitoare la accidentele rutiere, dar si exercitii create pentru a creste responsabilitatea asupra sigurantei rutiere. Materialul contine si metode de instruire a copiilor între 7 si 11 ani, pentru a întelege pericolele traficului rutier si pentru a învata despre primul ajutor în situatii reale.

Prin ultimele patru campanii de siguranta rutiera, Societatile Nationale Europene de Cruce Rosie au contribuit la obiectivul Uniunii Europene de a reduce, pâna în 2010, la jumatate, numarul de decese pe sosele, prin cooperare cu diferite asociatii, scoli, autoritati locale, voluntari ai Crucii Rosii, Comisia Europeana si societati private.

Potrivit unui recent raport Eurostat, accidentele de trafic rutier în statele membre ale Uniunii Europene provoaca aproape 43.000 de victime anual si ranesc peste 1,8 milioane de oameni, reprezentând o pierdere de 160 miliarde de euro. 


Intră acum și în grupul de