Hai Romania! : Sucevenii sunt optimisti inaintea meciului cu Franta


Intră acum și în grupul de

Euro 2008 a început, însa emotiile noastre abia luni vor atinge punctul culminant. În aceasta seara, de la ora 19, “tricolorii” vor înfrunta nationala Frantei, în primul meci oficial din actuala editie a Europenelor.

Entuziasmul stârnit de participarea echipei nationale la Euro 2008 i-a cuprins si pe oamenii de fotbal din Suceava. De asemenea, componentii echipei locale, Cetatea, anunta la unison ca vor fi alaturi de Goian & Co în fata micului ecran.

Multi spun ca acest joc va fi decisiv pentru echipa nationala, în ceea ce priveste sansele de a trece de faza grupelor. Altii cred ca nu avem nicio sansa, ca suntem prea mici si pacatosi. Citind fiecare stire – în care mai aflam cum ca Mutu trece prin momente dificile, datorate atât deciziei de a plati o suma enorma fostului sau club, cât si mortii bunicii sale, sau ca alti jucatori de la nationala au diferite probleme si moralul echipei este la pamânt –, parca simtim ca totul este pierdut, ca totul este în van.

Patronii teraselor si barurilor s-au pregatit asa cum se cuvine pentru acest eveniment. Multi dintre ei au instalat plasme si proiectoare si îi asteapta pe microbisti cu numeroase concursuri.

Probabil ca luni seara la ora 19,  strazile Sucevei vor fi din nou pustii. Marea majoritate dintre noi ne vom afla în fata televizorului pentru a urmari meciul.

Pâna în aceasta seara ne mai putem hrani cu declaratiile frumoase date de mari sportivi din alte tari, care ne lauda si spun ca avem sansa noastra, ca nu avem nimic de pierdut. La fel de optimisti sunt si sucevenii.

Iata câteva dintre pronosticurile oamenilor implicati în fotbal: 
 

Adi Pârgaru (jurnalist, Obiectiv de Suceava): “România – Franta 1-1”

“Nu cred ca România va reusi sa treaca de faza grupelor desi mi-as dori asta. Singura echipa pe care o putem învinge este Italia. Am vazut o stare de nervozitate în rândul jucatorilor nostri care ar putea sa dauneze. Olanda va câstiga Campionatul European.”  

Gabriel Toderascu (jurnalist, Monitorul de Suceava): “România – Franta 1-2”

“Nu trecem de grupe. Italia este favorita si cred ca are mari sanse de a câstiga turneul final. Goian va juca bine si sunt convins ca dupa acest turneu final se va transfera într-un campionat puternic din Occident.” 

Aurel Daicu (presedinte AJF Suceava): “România – Franta 0-0”

“E posibil ca România sa faca o surpriza la aceasta editie a Campionatului European. Se stie ca uneori «buturuga mica rastoarna carul mare» si, indiferent cât de profesionisti ar fi unii fotbalisti, «cancerul» cel mai mare este subestimarea. Eu cred ca ne calificam din grupe si ca suceveanul Dorin Goian  va marca un gol. Italia este în opinia mea echipa care va câstiga Euro 2008.” 

Bogdan Agafitei (secretar AJF Suceava): “România – Franta 1-0”

“Vom învinge Franta cu 1-0 printr-un gol marcat de Adrian Mutu în repriza a doua. România – Italia 0-0. România – Olanda 2-1(goluri marcate de Mutu si Goian cu capul). Vom face sapte puncte si ne vom califica mai departe. Eliminam pe Spania în sferturi. Vreau o finala între România si Germania.”  

Dumitru Moldovan (presedinte, Cetatea Suceava): “România – Franta X”

 

Presedintele gruparii din “Areni” este optimist înaintea debutului României la Campionatul European. “Ca orice român, privesc cu sperante meciul cu Franta, chiar daca la nivelul loturilor exista o diferenta neta de valoare în favoarea francezilor. La acest nivel, jucatorii se pot autodepasi. Sper sa facem o figura frumoasa. Astept o evolutie buna de la Dorin Goian. Cred ca Italia – Portugalia, ar putea fi finala de la acest Euro.”  

 

 Marian Pana (antrenor principal, Cetatea Suceava): “România-Franta 0 – 0”

Aflat în vacanta la Bucuresti, antrenorul Marian Pana urmareste cu interes meciurile de la acest turneu final. Tehnicianul Cetatii Suceava crede ca sansele României “sunt mai decât ale rivalelor din Grupa C”. În opinia lui Marian Pana, Germania este principala favorita la câstigarea titlului european întrucât “nemtii au un culoar foarte bun si daca nu vor face greseli vor ajunge usor în finala”. Italia, Franta si Portugalia sunt urmatoarele candidate la câstigarea Euro 2008 dupa parerea lui Marian Pana. 

Florin Cristescu (antrenor secund, Cetatea Suceava): „România – Franta 1-1”

“Avem sanse mici în comparatie cu celelalte echipe de a trece de faza grupelor. Cred ca tricolorii vor face un meci bun cu Franta, dar cu celelalte echipe va fi foarte greu. As vrea sa facem o figura frumoasa. Îl voi urmari cu atentie pe Cristiano Ronaldo, dar cred ca un jucator mai putin cunoscut va culege laurii la finalul turneului. Italia va câstiga Campionatul European.” 

Andrei Rohetki (portar, Cetatea Suceava): „România – Franta 1-0”

Andrei Rohetki, un împatimit al pariurilor sportive, nu s-a sfiit sa acorde un pronostic exact întâlnirii dintre România si Franta. În opinia goalkeper-ului sucevean, unitatea grupului si un dram de sansa ar putea transa soarta celor trei puncte puse în joc în favoarea trupei antrenate de Piturca. “Avem parte de cea mai dificila grupa, dar cu putina sansa si un joc colectiv putem învinge Franta. Mizez pe un scor de 1-0 în favoarea noastra”, anticipeaza Rohetki. Portarul “galben-albastrilor” crede ca grupa României va da si viitoarea campioana europeana, Italia fiind, în opinia sa, principala favorita la titlu. Rohetki considera ca goalkeper-ii vor juca un rol important în agrenajul echipelor, Buffon (Italia) si Cech (Cehia) fiind jucatorii care ar putea influenta decisiv parcursul nationalelor pe care le reprezinta. 

Marius Onciu (mijlocas, Cetatea Suceava): “România – Franta 0-0 “

Marius Onciu se anunta si el un suporter fidel al “tricolorilor”. Mijlocasul sucevean mizeaza pe o remiza alba în partida din aceasta seara, fiind de parere ca francezii vor juca sub presiune, un aspect ce ar putea avantaja nationala noastra. “Pornim din postura echipei mici, asa ca nu avem ce pierde. Pentru Franta, un eventual esec ar fi unul de proportii. Daca nu vor fi surprinsi de viteza atacantilor adversi, cred ca putem obtine un 0-0”, preconizeaza Marius Onciu. În opinia mijlocasului de pe Areni, campioana en-titre, Grecia, este capabila sa reediteze performanta de acum patru ani. “Grecia va fi din nou una dintre surprizele placute ale întrecerii, dar ma astept ca noua campioana sa fie aleasa din grupa noastra. Pentru noi ar fi o performanta remarcabila sa ajungem în sferturi în asemenea conditii”, a spus Onciu, care a mai mentionat ca apreciaza linia mediana a Spaniei, jucatorul sau favorit din nationala iberica fiind  Cesc Fabregas. 

Tudor Homneac (atacant, Cetatea Suceava): “România – Franta –  sub 2,5 goluri marcate”

Pronosticurile celor doi echipieri ai Cetatii sunt întarite de Tudor Homneac, atacantul sucevean anticipând un scor strâns în întâlnirea dintre România si Franta. “Nu ma astept sa se marcheze mai mult de un gol în aceasta partida. Francezii au foarte multe valori individuale, în timp ce noi mizam pe forta întregii echipe. Avem nevoie de patru puncte pentru a ne califica mai departe, ceea ce ar fi un lucru extraordinar”, sustine Tudor Homneac. “Vârful” echipei locale considera ca italianul Luca Toni are cele mai mari sanse sa obtina titlul de golgheter al turneului final, în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo se numara printre jucatorii pe care îi va urmari în mod special. 

 

Vasile Dicher (atacant, Cetatea Suceava): “România – Franta 1-0”

Atacantul Cetatii Suceava Vasile Dicher merge pe mâna elevilor lui Victor Piturca. El crede ca România va învinge astazi cu 1-0. Mai mult, Dicher s-a încumetat sa spuna si marcatorul golului. “Va înscrie Daniel Niculae. Avem sanse sa trecem de grupe. Cel mai dificil adversar al nostru va fi Olanda. Cred ca Germania va fi noua campioana europeana, iar Polonia ar putea fi surpriza turneului”. Dicher a mai adaugat ca îl va urmari în mod special pe germanul Michael Ballack, pe care îl considera a fi “atuul nemtilor”.  

Marius Lup (antrenor secund, Juventus Falticeni): “Italia este favorita”

Secundul formatiei Juventus Falticeni va fi si el alaturi de echipa nationala a României. Marius Lup crede ca România poate face o figura frumoasa la acest turneu final. În ceea ce priveste câstigarea Europenelor, el a precizat: “E greu de spus cine va câstiga Euro. Probabil echipa care o sa atace si o sa se apere mai bine. Cea mai pragmatica mi se pare Italia si cred ca ei sunt favoriti, dar pot aparea surprize. Atentie la Petr Cech!” 

Aurel Constantin (antrenor juniori, Cetatea Suceava): “Goian va marca 3 goluri!”

Antrenorul care l-a format ca fotbalist pe Dorin Goian este plin de optimism înaintea debutului oficial al acestuia la un turneu final. Aurel Constantin creada ca România va face o figura frumoasa la Campionatul European. “Putem fi surpriza acestei editii. Astept o evolutie foarte buna a lui Dorin Goian, care cred ca va marca trei goluri. Daca scoatem un rezultat bun cu Franta ajungem în sferturile de finala”.


Intră acum și în grupul de