Euro 2008 – flash : Dorin Goian: “Cel mai important lucru este sa ne calificam in sferturi”


Intră acum și în grupul de

Fundasul echipei nationale, Dorin Goian, s-a declarat optimist înaintea partidelor din Grupa C a Campionatului European si spune ca nu conteaza ce compartiment al echipei va functiona mai bine, atâta timp cât tricolorii se califica în sferturile de finala ale turneului.

“Daca Domenech a spus ca îi e teama de apararea noastra, atunci eu sper sa luam foarte greu gol la acest turneu final. Cel mai important ar fi nu sa dam sau sa luam gol, ci sa ne calificam mai departe”, a declarat Dorin Goian la TVR.

România se afla în Grupa C, alaturi de Franta, Italia si Olanda. Primul meci al tricolorilor de la Euro 2008 se va disputa luni, de la ora 19, împotriva francezilor. 

România lui Piturca sperietoare pentru francezi 

Postul de televiziune francez TF1 a prezentat un material despre echipa nationala a României, intitulat “Trei motive sa ne temem de România”, în care îi avertizeaza pe elevii lui Domenech ca partida de luni nu va fi o simpla formalitate, scrie tricolori.ro

Principalul motiv mentionat de catre francezi este ca: “România a terminat înaintea Olandei în grupa de calificare”.

Al doilea motiv invocat de jurnalistii parizieni este jucatorul numarul 1: “Mutu este un adevarat superstar în România care l-a înlocuit cu succes pe idolul Hagi. El este omul care trebuie urmarit, va fi o otrava pentru defensiva Frantei”.

Ultimul motiv este pentru care “cocosilor” ar trebui sa le fie frica de tricolori este faptul ca: “Piturca este poreclit si Satana dupa numarul de înmatriculare, 666. Este unul dintre cei mai buni antrenori din istoria României”. 

Suedia l-a pierdut pe Ibrahimovic! 

Ghinion mare pentru suedezi! Cu doar doua zile înainte de debutul la Euro 2008, singura grupare scandinava calificata la turneul gazduit de Austria si Elvetia nu îl va putea folosi în primul meci pe cel mai bun jucator din lot, Zlatan Ibrahimovic.

Super-atacantul suedez a avut mari probleme în acest sezon. Accidentat în dese rânduri, “Ibra” a pierdut majoritatea meciurilor disputate de Inter în Serie A si în Liga Campionilor, fiind chiar la un pas sa piarda Europenele care au loc în aceste zile. Desi selectionerul Lars Lagerbäck l-a convocat în lotul de 23, vedeta milaneza s-a reaccidentat la genunchi si va pierde partida cu Grecia, de marti.

„Nu cred ca va juca cu Grecia. Sper sa îsi revina pentru celelalte meciuri. Astazi se va antrena separat, la sala de forta”, a declarat selectionerul Suediei duminica dimineata.

În lipsa lui Ibrahimovic, Lagerbäck îl va titulariza pe veteranul Henrik Larsson – 36 de ani, care va face pereche în ofensiva cu Johan Elmander, vârful celor de la Toulouse. 

Primii Euro-arestati: 7 în Austria, 12 în Elvetia 

Euro 2008 a început dar, din pacate, evenimentul fotbalistic numarul unu al anului nu este ocolit de incidente. Nu mai putin de 19 suporteri au fost deja arestati, în cursul noptii de sâmbata.

Prima a intrat în scena politia austriaca. Aceasta a arestat sapte fani germani în orasul Klagenfurt, dupa ce s-au iscat mai multe incidente cu suporterii polonezi, au anuntat fortele de ordine. Politia a anuntat în cursul zilei de sâmbata ca doar câteva mii de fani au ajuns în oras, dar ca aseara era asteapta sosirea a înca 60.000. În Klagenfurt, politia austriaca este ajutata de cea din Germania, care depisteaza huliganii, dar si de politisti polonezi.

Nici în tara vecina apele nu au fost mai calme. Politia din Basel a retinut la rândul ei 12 persoane, în urma actelor de vandalism si agresiune cauzate de consumul de alcool. „Cantitatea mare de alcool consumat a condus la o serie de incidente, însa acestea nu au avut consecinte grave”, a afirmat politia din orasul elvetian care a gazduit primul meci de la turneul final, Elvetia-Cehia, scor 0-1.

Potrivit unui raport al politiei din Tara Cantoanelor, În jur de 20 de persoane au avut nevoie de prim ajutor medical, iar aproximativ 200 de suporteri au fost tratati pentru rani usoare.


Intră acum și în grupul de