Primarul Ion Lungu îi cere constructorului să suplimenteze forța de muncă pentru a finaliza lucrările la zona de agrement Tătărași


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a solicitat constructorului să suplimenteze forța de muncă astfel încât să urgenteze finalizarea zonei de agrement Tătărași.

 

Ion Lungu a anunțat, marți dimineața, în cadrul comandamentului săptămânal ce urmărește desfășurarea proiectelor de investiții din municipiul reședință de județ că la sfârșitul săptămânii trecute s-a aprobat folosirea creditului de 10 milioane de lei contractat în 2016 de Primăria Suceava de la CEC Bank pentru realizarea lucrărilor la zona de agrement Tătărași.

Primarul a precizat că în această săptămână ministrul de Finanţe urmează să aprobe folosirea creditului, după care se vor achita facturile către constructor.

„În comisia de împrumuturi de la sfârșitul săptămânii trecute s-a aprobat folosirea de către municipiul Suceava a creditului pe care îl aveam angajat. Trebuie să apară decizia comisiei de împrumuturi contrasemnată de ministrul de Finanţe și sunt convins că acest lucru se va întâmpla în această săptămână. Ca atare, vom avea asigurată finanțarea în totalitate pentru zona de agrement”, a spus primarul Ion Lungu.

Totodată, primarul Sucevei a solicitat reprezentanților firmei Victor Construct să se mobilizeze și să aducă forță suplimentară de muncă, astfel încât zona de agrement să fie dată în funcțiune în luna septembrie.

„Am cerut ca în această săptămână să mai am o întrevedere cu cei de la Victor Construct, să aducă cât mai mulți oameni acolo, să aducă forță suplimentară, în așa fel încât să finalizăm cât mai repede această zonă de agrement”, a mai spus Ion Lungu.

El a menționat faptul că municipalitatea nu a putut accesa în acest an creditul contractat din cauza depășirii deficitului bugetar. Totodată, primarul a spus că până la deblocarea creditului, pentru a nu fi sistate lucrările, municipalitatea suceveană a alocat două milioane de lei din fondul de rezervă.

Zona de agrement Tărărași este realizată de firma botoșăneană Victor Construct, lucrările fiind pe o suprafaţă de 75.250 mp.

Proiectul zonei de agrement prevede reabilitarea unui iaz cu ponton, achiziţionarea de bărci şi hidrobiciclete, construcția a trei terenuri de tenis, a unui teren de mini-golf și unui spaţiu de joacă pentru copii.

De asemenea, proiectul prevede construirea unui pavilion, a unei cafenele, a unui spaţiu administrativ, a unui cabinet medical, a unui grup sanitar, amenajarea de alei, refacerea amenajării peisagistice  şi reabilitarea iluminatului.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de