Cisterna cu rasini rasturnata la Sadova a poluat zona


Intră acum și în grupul de

Autocisterna cu rasini sintetice ce s-a rasturnat duminica, la ora 10: 35 pe raza localitatii sucevene Sadova, a fost repusa pe carosabil si transportata spre destinatie. Potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, cisterna transporta un compus de formaldehida din Austria catre platforma Egger din zona Radauti, în momentul de fata fiind derulate cercetari, întrucât a creat o problema de poluare. La fata locului s-a deplasat Detasamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, care a intervenit cu o autospeciala pentru salvarea unei persoane, monitorizarea si protejarea autocisternei, pe DN 17.

La sosirea garzii de interventie s-a gasit o autocisterna ce transporta cca 30 t de rasini sintetice pe baza de formaldehida, rasturnata, cu scurgeri de ulei si motorina din compartimentul motor. Conducatorul auto, K. Zoltan de nationalitate maghiara, a fost scos din masina si transportat la spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc. Atât pompierii, cât si comisarii de mediu au anuntat ca nu exista scurgeri de substanta chimica în urma evenimentului, supapele cisternei fiind ermetic închise.

La fata locului au ajuns si lucratorii de la sectia Drumuri Nationale, care au împrastiat nisip pe carosabil pentru retinerea motorinei de pe terasament.


Intră acum și în grupul de