Primăria Suceava instituie parcarea cu plată în zona centrală. Parcometrele au fost deja montate


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va institui până la finele lunii iulie sistemul de parcare cu plată în zona centrală a orașului, din fața Palatului Administrativ până în apropierea Complexului Comercial Bucovina.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi a confirmat joi, pentru NewsBucovina, că în zona centrală va fi instituită parcarea cu plată în conformitate cu strategia adoptată de Consiliul Local Suceava.

El a estimat că măsura va fi pusă în aplicare în cursul săptămânii viitoare.

Reamintim că în cadrul emisiunii Exclusiv-90 de minute de la Bucovina TV, din luna aprilie, Lucian Harșovschi anunța introducerea acestui sistem.

„E zonă reabilitată. Vrei să stai în zonă, dai un leu pentru o jumătate de oră după care pleci și lași pe altul. Nu lași mașina două-trei săptămâni cu anunț de vânzare pe ele așa cum s-a întâmplat”, spunea la acea dată viceprimarul.

El a mai anunțat că municipalitatea intenționează să introducă parcări cu plată în zonele reabilitate unde cu preponderență nu sunt zone rezidențiale.

Viceprimarul a arătat că nu se intenționează introducerea de parcare cu plată în zonele rezidențiale.

„Nu poți impune unui om care stă acolo să plătească doi lei pe oră în condițiile în care alt sucevean care locuiește în altă parte nu plătește nimic pentru parcare”, a spus Harșovschi.

El consideră că nu este încă momentul pentru parcări de reședință plătite, menționând că a existat o perioadă în care a funcționat închirierea locului de parcare, dar că s-a renunțat din cauză că genera prea multe conflicte între proprietarii de mașini.

„Va trebui să găsim soluții să împăcăm pe toată lumea”, a mai spus viceprimarul.

Potrivit strategiei privin parcările din municipiul Suceava, se intenționează înființarea de parcări supraterane supraetajate cu până la 140 de locuri, dar și permise pentru rezidenți pentru parcarea pe stradă în zona de reședință. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de