Handbal, Echipa nationala : Optimism mai echilibrat dupa prima mansa


Intră acum și în grupul de

Muntenegru – România 31 – 27

De 14 ani nu a mai participat echipa nationala de handbal masculin a tarii noastre la un campionat mondial si, de aceasta data, misiunea parea mai usoara ca oricând. Sortii le-au scos baietilor nostri în fata un adversar facil, reprezentanta statului Muntenegru.

Din pacate însa, „tricolorii” au dezamagit. Duminica seara, în mansa tur a barajului pentru Mondiale, România a pierdut duelul de la Bijelo Polje. Începutul a fost unul echilibrat, dar gazdele au intrat în avantaj la cabine, 17-13. Avantaj pe care l-au conservat în repriza a doua, la final tabela indicând 31-27. Pentru România au marcat: Ghionea – 7 goluri, L. Toma, S. Iacob – câte 5, Petrea – 3, Pârâianu, Buricea si Sania – câte 2 si Stavrositu – un gol.

Dupa meci, selectionerul Aihan Omer s-a declarat dezamagit de meciul facut de elevii lui, lasând de înteles ca misiunea s-a complicat enorm. „As fi vrut mai mult în acest meci, un rezultat mai strâns, pentru ca eu cunosc valoarea echipei din Muntenegru. Consider ca cele patru goluri pe care le au avans sunt periculoase pentru noi, e un rezultat foarte incomod. Trebuie sa câstigam la Oradea la 6-7 goluri diferenta, pentru a nu mai avea probleme pe final. Finalul ne-a apartinut, dar câteva nesincronizari în aparare au facut ca scorul sa nu fie mai strâns, de numai doua goluri diferenta. Nu reprosez nimic echipei, baietii au luptat, s-au batut extraordinar, iar acele câteva nesincronizari se pot repara în retur, cu ajutorul publicului. Atmosfera din tribune a fost azi una normala, Muntenegru nu stie ce infern o asteapta la Oradea. S-a demonstrat în acest meci ca nu exista o diferenta de valoare între Muntenegru si România, am jucat de la egal la egal cu ei”, a declarat Omer.  

Antrenorul secund al “tricolorilor”, suceveanul Petru Ghervan, spune ca România îsi pastreaza sansele de calificare la Mondialul din Croatia. “A fost un meci greu, cu bune si rele. Scorul de acolo va fi destul de greu de întors, dar nu imposibil. Nu trebuie sa facem o drama din acest rezultat. În retur, daca ne vom apara cu mai multa fermitate, putem întoarce scorul în favoarea noastra. În cadrul lotului este un optimism echilibrat si cu siguranta toata lumea vrea o victorie la cinci goluri care sa ne califice la Campionatul Mondial”, a declarat Petru Ghervan.

Secundul lui Aihan Omer a mai spus ca, în cazul ratarii obiectivului, si anume participarea la CM 2009 din Croatia, întreaga echipa tehnica a României îsi va prezenta demisia.

Extrema dreapta Valentin Ghionea crede ca România si-ar putea asigura calificarea la turneul final în returul de la Oradea: „Se putea mai mult, dar a fost un meci dificil. Returul este la noi acasa si sa speram ca ne calificam. Ne asteptam la orice în acest meci, si sa pierdem, si sa câstigam la 10 goluri, dar e bine ca s-a întâmplat si asa”. La rândul sau, vicepresedintele FRH, Petre Paleu, s-a declarat extrem de dezamagit de modul în care tricolorii au fost tratati în Muntenegru: „Am dat multe goluri în deplasare, va spun ca nu ratam calificarea. Ne-au primit cu nunti la hotel, sa facem si noi unde stau ei la Oradea o nunta tiganeasca sâmbata viitoare”.

Partida retur a barajului România – Muntenegru este programata sâmbata, 14 iunie, de la ora 11, la Oradea. 


Intră acum și în grupul de