Inspectorii de munca au verificat firmele de confectii din judet


Intră acum și în grupul de

Inspectorii suceveni de munca au efectuat o campanie de verificare la unitatile de confectii-texile. Mihai Airinei, seful ITM Suceava, a declarat în cadrul unei conferinte de presa, ca au fost controlati 27 de agenti economici. Pe linia securitatii în munca au fost aplicate 15 sanctiuni.

Pentru nerealizarea documentelor solicitate de inspectorul de munca, o amenda de 8.000 lei a fost aplicata firmei PRO GIL SRL Patrauti. Amenzi de câte 3.000 lei pentru nerealizarea masurilor dispuse de inspectorul de munca au primit societatile NEFTALIS SRL Vicovu de Sus si BUCOVINA STYLE SRL Falticeni.

Pe linia relatiilor de munca în cadrul celor 27 firme controlate au fost depistate 9 persoane ce munceau la negru. Astfel, S.C. „MODA MISS” SRL Suceava a fost sanctionata cu 7.500 lei pentru 5 persoane fara forme legale de munca. S.C. „VERMOND” SRL Suceava a fost sanctionata cu 3.000 lei pentru doua persoane fara forme legale de munca. S.C. „INCAR PROD COM” SRL Vicovu de Sus a fost sanctionata cu 1.500 lei pentru o persoana fara forme legale de munca.

În cazul S.C. „ASTRAHAN PIEL” SRL Ipotesti, firma a primit un avertisment pentru o persoana fara forme legale de angajare. Contractul era semnat, dar nu era înregistrat la ITM Suceava.


Intră acum și în grupul de