Cadoul vechiului CL pentru suceveni – pretul la apa, mai mare cu peste 30 %


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat marti, majorarea pretului la apa potabila si serviciile de canalizare din municipiul resedinta de judet, cu 32 %. Din cei 14 consilieri prezenti la sedinta (din totalul de 23), 13 au votat pentru si doar unul singur împotriva, respectiv presedintele de sedinta Dana Rangu – (PSD). În conditiile în care era nevoie de o majoritate simpla dintre cei alesi, adica de 12 voturi, prezenta la sedinta extraordinara de marti a CL a doi consilieri PSD, Vasile Iosub si Jeni Mandachi, care au votat în favoarea scumpirii, a fost determinanta.

De mentionat ca înainte de votarea majorarii, presedintele PSD Suceava, Virginel Iordache (consilier local) a anuntat ca grupul de consilieri social-democrati protesteaza fata de intentia de majorare a pretului si le-a cerut celor sapte consilieri prezenti la sedinta sa paraseasca sala, alaturi de el.

Gestul liderului PSD a fost urmat doar de consilierii Cornel Casu, Ovidiu Dontu si Niculai Bosancu.

În aceste conditii, votul a consemnat majorarea pretului la apa potabila de la 20.300 lei vechi la 26.800 de lei vechi, iar cel pentru canalizare de la 8.700 lei vechi la 11.500 de lei vechi.

Conducerea SC ACET SA Suceava, a invocat, între altele, cresterea inflatiei, a pretului energiei electrice si a salariului minim pe economie, de la ultima majorare a tarifelor pentru serviciile de apa si de canalizare, care a avut loc pe data de 1 iulie 2007. 


Intră acum și în grupul de