Italia a fost knock-out in fata “Portocalei Mecanice”


Intră acum și în grupul de

Olanda – Italia 3 – 0

Dupa remiza consemnata între tricolori si francezi, întâlnirea dintre Olanda si Italia a întarit faptul ca, cel putin pâna în acest punct, partidele programate seara de Euro 2008 sunt cele mai tari. Total diferit de ceea ce jucasera colegii lor din “grupa mortii”, batavii si macaronarii au oferit un spectacol placut ochiului, în ceea ce poate fi considerat cel mai frumos meci al Europenelor. În final, câstig de cauza a avut Portocala Mecanica, scor 3-0, squadra azzurra pierzând tocmai pe mâna punctului forte din anii trecuti – apararea.

Baietii lui Marco Van Basten au început mai bine partida si primele semnale de alarma au fost trase prin suturile trimise de Van Nistelrooy si Van der Vaart, în minutele 7, 11 si respectiv 15. Mai mult, primul a fost din nou la un pas de a marca în minutul 18, când îl dribleaza pe Buffon dar refuza sa cada, dând exemplu de un fair-play mai rar întâlnit. Tabela a ramas nemodificata, dar deschiderea de scor parea inevitabila. Si asa a si fost. În doar cinci minute, Portocala Mecanica a muscat de doua ori. În minutul 26, Buffon greseste, mingea ajunge la Mathijsen, iar sutul puternic al acestuia este deviat în poarta de Van Nistelrooy, dintr-o pozitie de ofsaid mare cât o zi de post, nevâzut însa de arbitri. Italienii nu au mai avut de ce sa protesteze în minutul 31, când Sneijder finalizeaza la coltul scurt un contaatac-scoala al batavilor si ridica scorul la 2-0. Olandezii au fost aproape de a da lovitura de gratie în minutul 44, daca Buffon nu ar fi avut o interventie providentiala la sutul trimis de Van Nistelrooy din pozitie ideala.  

Dupa iesirea de la cabine, italienii au dat semne ca si-au revenit. Panucci a trimis cu capul peste poarta în minutul 47, Zambrotta a finalizat cu sut în plasa laterala o actiune de toata frumusetea cinci minute mai târziu, iar Toni si Del Piero îl iau la tinta pe Van der Sar. Campionii mondiali au continuat sarabanda de ratari în minutele 70, 76 si 78, când Alex Del Piero, Luca Toni si Fabio Grosso l-au remarcat pe portarul Olandei.

Si, ca amaraciunea italiana sa fie completa, ocaziile s-au razbunat si minutul 79 a adus un nou gol trecut în contul batavilor: contra de toata frumusetea a olandezilor, Buffon intervine initial salvator, dar nu mai are ce face la lovitura de cap a lui Van Bronkhorst, atent la reluare. 3-0, scor ce a ramas pâna la final. O nebunie de meci, o bijuterie de meci, si punctul scos de tricolori cu Franta devine parca si mai important.  

Grupa C – Clasament

1 Olanda 1 1 0 0 3-0         3p

2-3 Franta  1 0 1 0 0-0      1p

      România 1 0 1 0 0-0    1p

4 Italia  1 0 0 1 0-3            0p 


Intră acum și în grupul de