Deputatul Andreica sustine ca un grup de liberali din Falticeni au aderat la PD-L, nemultumiti de apropierea PNL de PSD


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele PD-L Suceava, deputatul Romica Andreica, a anuntat marti, într-o conferinta de presa, ca declaratia facuta de deputatul PNL, Mihai Sandu Capra, care a recomandat liberalilor sa voteze, în turul al doilea al alegerilor locale din Falticeni, candidatul PSD, Sabin Ghilea, în detrimentul celui al PD-L, Vasile Tofan, a avut „efecte devastatoare” în rândul membrilor PNL si ca, indignati, un mare grup de liberali din Falticeni, printre care si cei sapte fosti consilieri locali, a aderat la PD-L.

Deputatul Andreica considera ca alianta PNL-PSD s-a conturat de peste un an, de când PNL a sustinut initiativa PSD de suspendare a presedintelui Traian Basescu si considera ca acum, deputatul PNL Mihai Sandu Capra, „probeaza basca lui Iliescu”. Romica Andreica a mai adaugat ca PD-L sustine în schimb candidati ai PNL aflati în turul doi în comunele Hordoniceni si Cornu Luncii.

Pe de alta parte, deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capra, a declarat ca liberalii care au aderat la PD-L sunt cei din fostul birou de conducere al organizatiei municipale PNL Falticeni, care a fost desfiintat si care au sustinut în alegerile locale un candidat independent, fost membru PNL, care a obtinut 250 de voturi.

Deputatul Capra a subliniat ca liberalii nu pot sustine candidatura la Falticeni, a lui Vasile Tofan (PD-L), pentru ca acesta „a tradat liberalismul”, parasind PNL, unde era vicepresedinte al organizatiei judetene, pentru a candida din partea PD-L. 


Intră acum și în grupul de