Masuri speciale de ordine in Slatina, Patrauti si Radauti, la turul doi de scrutin


Intră acum și în grupul de

În localitatile sucevene Slatina, Patrauti si Radauti vor fi suplimentate efectivele de politie si de jandarmi la organizarea celui de-al doilea tur de scrutin, în scopul asigurarii ordinii în timpul procesului de votare. Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca în comuna Slatina, unde au fost înregistrate la primul tur de scrutin mai multe incidente, jandarmii vor amplasa garduri de protectie pentru a se putea face culoare pâna la sectiile de votare. „Urmarim sa se intre în sectiile de votare în ordine, civilizat”, a afirmat prefectul Baisanu. Acesta a informat ca a decis ca întreaga activitate a fortelor de ordine în comuna Slatina sa fie preluata de Jandarmerie si ca analizeaza daca si activitatea de ordine din Patrauti si Radauti va fi transferata tot Jandarmeriei. „Este doar o zi de vot si nu trebuie sa ne rascoleasca patimile. Este aberant sa transformam o zi de vot într-o zi în care spiritele se agita mai mult decât este necesar”, a declarat Alexandru Baisanu.

Prefectul de Suceava a aratat ca datoria autoritatilor este sa asigure dreptul fiecarui cetatean sa-si exprime „corect si legal” dreptul de vot.

În primul tur de scrutin al alegerilor locale, în comuna Slatina au fost semnalate incidente printre care neprimirea unor reprezentanti ai partidelor sau observatori în sectiile de votare sau intrarea în cabina de vot a mai multor persoane.

­


Intră acum și în grupul de