40 de elevi cu rezultate remarcabile la religie vor pleca in Austria si Italia


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va rasplati 40 de elevi din judet, care au obtinut rezultate remarcabile la olimpiadele judeteana si interjudeteana de religie, cu o excursie la comunitatile românesti din Austria si Italia, în luna august. Potrivit inspectorului de religie al ISJ Suceava, pr. Gheorghe Hostiuc, elevii vor învata cântece religioase pe care le vor cânta românilor de acolo.

Editia a VII-a a Olimpiadei interjudetene de religie s-a desfasurat la Manastirea  Putna, la sfârsitul saptamânii trecute, majoritatea din cei 28 elevi suceveni de gimnaziu participanti obtinând premii, 18 dintre ei premiul I cu nota 10. 

În total au participat 100 de elevi din judetele Suceava, Neamt, Iasi, Cluj, Botosani, Bistrita Nasaud, Satu Mare, Vrancea, toti demonstrând bune cunostinte de religie. “Credem ca olimpiada si-a atins scopul, iar elevii au plecat multumiti. Ei au demonstrat ca religia este o disciplina agreata de ei”, a spus pr. Hostiuc.

Olimpiada Interjudeteana de Religie este organizata de regula la Suceava, sub egida Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, fiind corespondenta Olimpiadei Nationale de Religie, aceasta din urma adresându-se numai elevilor de la seminarii teologice.


Intră acum și în grupul de