Avanti ragazzi!


Intră acum și în grupul de

Scopul scuza mijloacele. Chiar daca am bagat “autobuzul” în poarta, avem un punct care ne pune în fata Italiei. Vom tremura vineri. Vom avea în fata o campioana mondiala ranita si flamânda de 3 puncte. Ultimele trei partide jucate contra Italiei au fost pierdute aparându-ne. Ne-au batut de fiecare data fara drept de apel, lasându-ne acel gust amar, ca putem sa jucam cu ei toata ziua si tot nu le dam gol. O parte dintre tricolori spun ca tactica din meciul cu Franta trebuie repetata si cu italienii. Sinucidere curata.

Toata Europa vede în România echipa pe care Italia trebuie sa o învinga pentru a pastra sanse de calificare în sferturile de finala. Înca o favorita în fata noastra.

Dupa România-Franta putem spune clar ca nationala nu mai are acea spontaneitate cu care ne obisnuia la turneele finale din 1994 sau 2000, în schimb a disparut anarhia. Fiecare jucator stie care îi este rolul. Pâna si Mutu a avut sarcini trasate de Piturca. Dar Mutu vrea mingi. Vrea sa joace. N-a venit el la Euro, din postura celui mai bun jucator strain din Italia, doar sa interpreteze sarcini defensive.  Si pe lânga mingi, ar mai avea nevoie de coechipieri care  sa joace fotbal. Poate de Dica.

Mi-a placut cum i-am stors de vlaga pe francezi. În teren am avut o echipa mai mult distrugatoare decât creativa. Si nationala a distrus aproape orice atac francez departe de poarta lui Lobont. Am compensat prin devotament, diferenta de clasa dintre noi si francezi. Banel Nicolita a aratat înca o data, principalul motiv pentru care Piturca înca mai crede în el. 12 km a alergat Banel în timpul meciului cu Franta. Pâna acum este cel mai harnic jucator de la Euro. Nicolita a facut ce stia mai bine: a alergat, s-a sacrificat si a fost peste tot pe teren. Contra a aratat de ce Ogararu a ramas la Amsterdam. Goian si Tamas au rezistat presiunii de final a francezilor. Rat nu s-a vazut, dar nici nu a gresit. În tripleta Chivu-Cocis-Radoi, am gasit resurse de a taia elanul francezilor înca din fasa, iar Daniel Niculae s-a dovedit o alegere inspirata în conditiile în care obiectivul principal a fost sa nu pierdem. Am jucat un fotbal de cel mai înalt nivel, dar fara minge. Nu am facut spectacol, dar am încurcat vicecampiona mondiala. Si înca ceva. La fel au început si grecii acu patru ani…


Intră acum și în grupul de