Fotbal : Viorel Hizo a semnat cu FC Vaslui


Intră acum și în grupul de

Viorel Hizo a ajuns, marti, la un acord cu finantatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, si a fost numit în functia de antrenor principal al gruparii moldovene, cu care a semnat un contract pe doua sezoane. „M-am înteles în cele din urma cu domnul Porumboiu si am semnat un contract pe doi ani. Voi avea ca obiectiv în primul sezon calificarea într-o cupa europeana. Dânsul mi-a prezentat un proiect bun si de aceea am acceptat”, a declarat noul tehnician al moldovenilor. Dulaul nu se afla la primul mandat pe banca Vasluiului, formatie pe care a mai condus-o în editia 2006/2007, între etapele 10 si 34.  
 
În vârsta de 61 de ani, Hizo este unul dintre cei mai experimentati antrenori români ai momentului, având la activ peste 350 de meciuri în prima liga, majoritatea la Ceahlaul Piatra Neamt. Acesta a mai pregatit în cariera echipe precum Dinamo, FC Brasov, Farul, Inter Sibiu, FC National, Pandurii si Rapid. În sezonul trecut, Viorel Hizo a antrenat formatia Ceahlaul Piatra Neamt, grupare cu care a retrogradat în Liga a II-a la finalul campionatului.  
 
În alta ordine de idei, la numai câteva ore dupa numirea lui Viorel Hizo pe banca tehnica, FC Vaslui a reusit sa îl transfere pe internationalul bulgar Stanislav Genchev, de la Litex Loveci. Acesta a semnat un contract pe trei sezoane si a devenit a doua achizitie din pauza competitionala, dupa Danut Munteanu, de la Unirea Urziceni. Stanislav Genchev (25 ani) este mijlocas si a mai evoluat la echipele Levski Sofia, Spartak Varna si Chernomoret Varna, iar din 2005 s-a transferat la Litex Loveci. Jucatorul a debutat în aceasta primavara si în prima reprezentativa a Bulgariei, pe 26 martie, în partida amicala cu Finlanda, când a reusit sa si înscrie un gol.


Intră acum și în grupul de