O tânără a căzut peste gardul de fier al unui mormânt din Vatra Dornei, iar o țepușă metalică i-a străpuns șoldul drept. Victima a primit primul ajutor din partea unui pompier aflat în timpul liber


Intră acum și în grupul de

O tânără în vârstă de 20 de ani a ajuns la Urgențele Spitalului Județean Suceava după ce a căzut peste gardul de fier al unui mormânt din Vatra Dornei, iar o țepușă metalică i-a străpuns șoldul drept. Victima a fost observată de un pompier aflat în timpul liber, care i-a oferit primul ajutor.

Potrivit ISU Suceava, luni seară, în cimitirul din municipiul Vatra Dornei, se aflau mai multe persoane care făceau curat în jurul mormintelor și se pregăteau de Hramul Sfântului Ilie, printre localnici fiind și Martinian Țîcșa, un pompier militar dornean aflat în timpul liber.

La un moment dat, pompierul a observat că la o distanță de câțiva zeci de metri lumea se agita, fapt pentru care s-a apropiat, sărind în ajutorul localnicilor.

„O tânără, în vârstă de 20 de ani, care mergea prin cimitir și voia să ajungă la părinții ei, s-a prins de o cruce pentru a putea păși peste rama unui mormânt. Însă crucea a cedat și s-a dezmembrat. Fata și-a pierdut echilibrul și a căzut peste un gărduț din fier forjat. O țepușă metalică i-a străpuns șoldul drept, provocându-i o durere de nedescris. Sângele curgea peste tot din abundență. Fata era într-un real pericol.

Tânărul salvator, plutonierul major Martinian Țîcșa, a acționat imediat. A presat cu putere pe rana adâncă și a oprit pentru moment scurgerea sângelui. În același timp, a liniștit-o pe fată, care agoniza de durere”, a precizat ISU Suceava.

Sursa citată a mai arătat că plutonierul major Martinian Țîcșa a ținut presată rana și a controlat situația până când tânăra a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean care a transportat-o la Centrul de Primire Urgențe Vatra Dornei. Ulterior, tânăra a fost transferată la Spitalul Județean de Urgențe Suceava.

„A doua zi de dimineață, Martin a intrat în tura de serviciu, pregătit pentru misiunile specifice. Dar mai mult decât orice, a așteptat toată ziua vești bune despre fată, care, sperăm și noi, că este în afara pericolului”, a menționat ISU Suceava.

FOTO: Facebook ISU „Bucovina” Suceava


Intră acum și în grupul de