FC Cetatea : Gurita, sucevean cu acte in regula


Intră acum și în grupul de

Mihai Gurita este începând de miercuri jucatorul echipei Cetatea Suceava. Întelegerea dintre gruparea de pe Areni si atacantul în vârsta de 35 de ani se va întinde pe o perioada de doua sezoane si va aduce, conform presedintelui Dumitru Moldovan, un plus de experienta în cadrul lotului antrenat de Marian Pana. „Gurita se anunta un atu în încercarea noastra de a avea un parcurs cât mai bun în viitorul sezon, pentru ca peste doi ani sa avem puterea si tupeul de a ataca promovarea în prima liga”, a precizat Dumitru Moldovan.

Conform oficialului clubului sucevean, în zilele urmatoare, va fi perfectat si transferul fundasului Mihai Filip, fostul capitan al celor de la FC Botosani urmând sa semneze cu gruparea „galben-albastra” un contract pe 3 ani.

Cetatea nu a renuntat nici la achizitionarea fundasului Mugur Bolohan, jucator ce evolueaza în acest moment în liga secunda din Grecia. „Noi tinem în permanenta legatura cu Bolohan, urmând ca, saptamâna viitoare, odata cu terminarea campionatului din Grecia, sa demaram o noua runda de negocieri”, a completat gruparii de pe Areni. 

Patru jucatori din R. Moldova sunt asteptati la reunire

La reunirea lotului sucevean, programata pe 23 iunie, sunt asteptati si patru jucatori din Republica Moldova. Pe lânga mijlocasul Denis Galiarski, testat de antrenorul Marian Pana pe parcursul ultimului amical, impresarul Iurie Friniciuc intentioneaza sa-i aduca la Suceava pe Oleg Molla (22 ani), golgheterul echipei Besiktas Chisinau, precum si doi jucatori de banda stânga: Vasile Tugutki si Alexei Casian, ambii de 21 de ani. „Noi suntem dispusi sa-i vedem la lucru în perioada de pregatire din vara. Avem nevoie de întariri pe posturile de fundas stânga, respectiv mijlocas stânga, iar jucatorii din Republica Moldova ar putea reprezenta o solutie în aceste compartimente”, a mai spus Dumitru Moldovan. 

Sorin Dragan, urmatoarea tinta

Un alt nume aflat în aceste zile în atentia clubului sucevean este Sorin Dragan, jucator aflat sub contract cu Unirea Urziceni. De altfel, conducatorii suceveni au purtat deja discutii preliminare cu omologii lor ialomiteni, în privinta cedarii mijlocasului de 24 de ani la formatia de pe Areni. Sorin Dragan a mai evoluat de-a lungul carierei la formatiile Dunarea Galati, CF Braila, precum si în campionatul Ciprului, acolo unde a fost împrumutat pe parcursul sezonului trecut. Mutarea jucatorului la Cetatea s-ar putea concretiza în baza bunelor relatii existente între cele doua cluburi, legaturi întarite în iarna trecuta, când trupa pregatita de Dan Petrescu s-a interesat de achizitionarea lui Andrei Rohetki, actualul portar al „galben-albastrilor”.

Lista de achizitii a formatiei sucevene mai cuprinde nume ca Irinel Ionescu (CSM Focsani), Bogdan Stiubei, Adrian Cososchi, Sorin Marin (toti trei de la Politehnica II Iasi), precum si trei componenti ai nationalei de juniori: ieseanul Bogdan Buhusi, Sergiu Muth si Catalin Savin, ultimii doi de la Gaz Metan Medias.


Intră acum și în grupul de