Prefectul vrea sa stie de la constructori data la care se va putea circula pe drumul E 576


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat miercuri, ca situatia lucrarilor de modernizare a drumului european E 576 între Suceava si Vatra Dornei este în diferite stadii de realizare pe tronsoane, cel mai avansat fiind tronsonul Iacobeni-Poiana Stampei, iar cel mai în urma, Suceava-Câmpulung Moldovenesc. Prin urmare, pentru a nu fi afectat si sezonul turistic din acest an, prefectul Baisanu a anuntat ca saptamâna viitoare va convoca firmele care lucreaza la modernizarea acestui drum, pentru a le solicita sa urgenteze lucrarile.  

Alexandru Baisanu a aratat ca, desi beneficiaza de prelungiri ale termenelor de executie, firmele constructoare ar trebui sa aiba în vedere mentinerea drumului european în stare de functionare si sa semnalizeze corespunzator zonele periculoase, pentru evitarea accidentelor rutiere. Acesta si-a exprimat dorinta ca aceste firme sa respecte termenele stabilite si astfel, în luna iulie, sa poata fi inaugurata portiunea de drum dintre Câmpulung Moldovenesc spre Vatra Dornei si limita de judet, iar spre sfârsitul anului, sa fie dat în folosinta si tronsonul Suceava-Câmpulung Moldovenesc.  

Prefectul de Suceava asteapta asigurari din partea constructorilor privind termenele de finalizare, întrucât, în special pentru agentii economici din turism, este foarte important sa fie cunoscuta data la care pe drumul E 576 se va putea circula.

Lucrarile de modernizare a drumului european E 576, care asigura legatura între Moldova si Ardeal, presupun crearea unui profil adecvat pentru un drum de viteza si constau în largirea carosabilului, cu doua benzi la urcarea pantelor si cu benzi de acostament, precum si largirea si modernizarea tuturor podurilor de pe traseu.

Lucrarile au început în 2004 si trebuiau finalizate la 30 noiembrie 2007.


Intră acum și în grupul de