Spania, următoarea destinație directă de pe Aeroportul Suceava, dă de înțeles Cătălin Nechifor după inaugurarea cursei Suceava- Torino


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, fost președinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat, miercuri, inaugurarea primei curse externe Tarom pe ruta Suceava-Torino, menținând că Torino este destinaţia cea mai dorită de suceveni, aşa cum a reieşit de-a lungul timpului, inclusiv în sondajele de site-ul aeroportului.

„Privesc acum cu oarecare condescendenţă, amintindu-mi de atâtea şi atâtea momente din istoria recentă a aeroportului, a cărui reabilitare am început-o în 2013 şi pe care în dată de 12 noiembrie 2015 am finalizat-o în conformitate cu proiectul european în valoare de peste 30 milioane Euro. Culmea, cea mai grea bătălie am avut-o cu Tarom-ul, care practic, în acele vremuri, nu prea dorea să zboare pe Suceava. Astăzi, lucrurile stau altfel, cu cele 6 destinaţi externe regulate, cu Bucureşti-ul deservit chiar şi de două ori pe zi, cu chartere de vară în Turcia şi Grecia, gradul de încărcare mediu al aeronavelor variază între 67% pe intern şi 96% pe extern”, a menționat Nechifor pe pagina sa de socializare.

Totodată, Nechifor a postat și câteva fotografii de pe Aeroportul din Torino realizate de un pasager al acestei curse.

„Şi pentru că mi-au zis mai mulţi să las modestia la o parte, iată cum Deva a ajuns de la Suceava la Torino şi asta şi pentru faptul că am pus foarte serios umărul şi la deschiderea zborurilor externe cu compania Tarom de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Înţeleg că a fost un zbor plăcut şi îmi doresc să văd pe SCV o activitate la fel de susţinută că şi pe TRN. Oricum arată fain când vezi avionul de la tine acasă aterizând pe un astfel de aeroport şi mulţumesc şi pentru fotografiile pe care mi le-a pus la dispoziţie unul dintre pasagerii zborului RO 444, operat cu o aeronava Boeing 737, botezată cu numele „Deva””, a mai scris Cătălin Nechifor.

El a mulțumit conducerii a Tarom pentru deschiderea arătată şi pentru că au avut încredere în argumentele pe care le-a prezentat pentru a începe operarea de destinaţii externe cu Tarom de pe Suceava.

 

„Mai sunt multe de făcut, sunt convins că cei care se ocupă de dezvoltarea aeroportului le cunosc, mai trebuie un pic de curaj din partea Consiliului Judeţean, cel care trebuie să asigure finanţarea extinderii terminalului, pentru că în lipsa acesteia şi în ritmul acesta aeroportul se va sufoca”, arată Nechifor.

În încheiere, Nechifor lasă să se înțeleagă că următoarea destinație directă de pe Aeroportul Suceava va fi în Spania, scriind în spaniolă ”¿Qué tal?”.


Intră acum și în grupul de