130 de persoane din judeţul Suceava, majoritatea copii, diagnosticate săptămâna trecută cu boală diareică acută


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, că în judeţul Suceava au fost raportate în cursul săptămânii trecute 130 de cazuri de boală diareică, majoritatea la copii.

Ea a spus că în 7 cazuri a fost precizată etiologia în urma efectuării analizelor de laborator, fiind stabilit agentul etiologic, în două cazuri îmbolnăvirea fiind produsă de Rotavirus,  într-un caz de Adenovirus şi în patru cazuri de Clostridium Difficilae.

“Atât Laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, cât şi celelalte laboratoare din judeţ sunt dotate cu truse de reactivi pentru identificarea unei game largi de agenţi patogeni”, a mai spus Zorescu.

Medicul sucevean a menţionat că supravegherea cazurilor de boală diareică acută(BDA) a început în data de 1 iunie 2017 şi va fi derulată pe tot parcursul verii subliniind că numărul cazurilor de BDA înregistrate în judeţul Suceava se încadrează în media valorilor raportate în ultimii ani.

Zorescu a explicat că supravegherea epidemiologică a acestor cazuri este utilă, întrucât o eventuală creştere bruscă a numărului de îmbolnăviri atenţionează autorităţile sanitare despre apariţia unei situaţii epidemiologice deosebite, iar astfel pot fi adoptate din timp măsurile necesare.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de