Produse expirate la pensiunile turistice din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Dupa o serie de controale efectuate la 40 de unitati de alimentatie publica si pensiuni turistice din zonele Suceava, Vatra Dornei, Sucevita, Gura Humorului si Vatra Moldovitei, inspectorii suceveni de la Protectia Consumatorilor au scos de pe piata aproximativ 100 de kilograme de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat. Seful Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Elena Oanea, a declarat ca la pensiuni din Vatra Moldovitei si Vatra Dornei, si la doua unitati din Vicovu de Sus si Vatra Dornei, inspectorii au descoperit 50 de kilograme de preparate din carne si respectiv 30 de kilograme de pasta de mici, cu termenul de valabilitate depasit.

De asemenea, au fost gasite 5 kilograme de smântâna expirata la o pensiune din Vatra Moldovitei, 5 kilograme de crema Mascarpone la o pensiune din Sucevita si 100 de oua la doi operatori economici din Vama si Vatra Moldovitei.

Elena Oanea a spus ca, în timpul controalelor, s-a mai constatat ca  în listele de meniu nu sunt mentionate gramajele, precum si lipsa documentelor care sa ateste verificarea metrologica a cântarelor din bucatarii.

OJPC Suceava continua verificarile la unitatile de alimentatie publica si pensiunile turistice din judet.


Intră acum și în grupul de