Individul care si-a violat fiica timp de patru ani, trimis in judecata in stare de arest


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a dispus joi trimiterea în judecata în stare de arest preventiv a inculpatului HOMIUC DUMITRU, în vârsta de 40 de ani, fara antecedente penale, pentru savârsirea infractiunilor de viol, coruptie sexuala si incest. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004 – 17/18 mai 2008, individul a exercitat, în mod repetat, acte de coruptie sexuala si a întretinut raporturi sexuale în mod repetat cu fiica sa minora, H. E. în vârsta de 14 ani, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apara.

Politistii din cadrul Politiei municipiului Suceava si Biroul politiei rurale, în urma sesizarii primite de la referentul de probleme sociale din cadrul Primariei Darmanesti, s-au deplasat pe data de 20 mai la domiciliul lui Homiuc Dumitru pentru a-l conduce la sediul Politiei Suceava în vederea audierii, moment în care l-au depistat pe acesta în podul casei, intentionând sa se spânzure.  

IPJ Suceava l-a arestat imediat pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a prelungit arestarea  preventiva la 29 de zile, masura care expira la data de 18.06.2008.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava, Luminita Hurjui, în timpul audierilor, Homiuc Dumitru a avut o atitudine sincera, de recunoastere si regret a faptelor comise, descriind în detaliu activitatea infractionala desfasurata începând cu anul 2004.

Purtatorul de cuvânt precizeaza ca individul a fost expertizat psihiatric, iar din raportul de expertiza medico – legala psihiatrica rezulta ca acesta „prezinta etilism cronic cu tulburari de comportament” si „a avut discernamântul pastrat în raport cu fapta comisa”.


Intră acum și în grupul de