Parchetul Tribunalului Suceava: Ucigașul polițistului TF Sorin Vezeteu urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus reţinerea lui Ioan Beşa (23 ani) pentru „ultraj cu referire la infracţiunea de omor”, victimă fiind agentul șef de poliție Sorin Vezeteu.

Parchetul Tribunalului Suceava arată, într-un comunicat de presă, că în seara de joi, în jurul orelor 21:30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava, respectiv staţia CFR Suceava şi având asupra sa un cuţit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm şi mânerul de 10 cm, Ioan Beşa din satul Mironu din comuna Valea Moldovei a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave şi repetate asupra unui agent şef de poliţie din cadrul SJPT Suceava – PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu aplicându-i multiple lovituri cu cuțitul în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia.

Ioan Beşa a fost reţinut vineri dimineața pentru infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor, şi urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit primelor date ale anchetei, tânărul a coborât dintr-un tren și l-a atacat pe la spate pe polițist, provocându-i mai multe răni la gât și corp.

Un echipaj al SAJ Suceava a intervenit imediat în zonă și a încercat resuscitarea polițistului, fără succes, fiind declarat decesul.

 

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar Ionuț Epureanu, a precizat că potrivit primelor cercetări, agresorul, din Valea Moldovei, l-a atacat pe la spate pe polițist, care se afla în misiune de patrulare pe peronul gării și i-a provocat o rană gravă la gât, iar polițistul a căzut la pâmânt.

 

Agresorul a continuat să îl înjunghie pe polițistul căzut în mai multe zone ale corpului.

Tânărul a fost prins de o patrulă de poliție care a coborât dintr-un tren aflat în gară și se află în custodia Poliției TF.

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan a transmis un mesaj de condoleanțe familiei agentului Vezeteu Sorin, ajutor șef de post la Postul de Poliție TF Suceava.

“Sunt alături de familia îndurerată și de colegii din Poliția Transporturi Feroviare. Împreună cu echipa de conducere din MAI voi face toate cele necesare pentru   a ajuta în aceste momente grele”.

Prefectura Județului Suceava transmite, de asemenea,  un  mesaj de sincere condoleanțe familiei agentului Vezeteu Sorin, exprimând profundul regret față de decesul acestuia.

(N.B.)

loading...