Gavril Mirza lasa „mostenire” viitoarei conduceri a CJ multe panglici de taiat pentru investitii importante


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD, Gavril Mîrza, a declarat, vineri, ca îsi va folosi experienta în administratia judetului în functia de consilier judetean si ca îsi va face foarte bine datoria, ca un reprezentant al unui partid de opozitie în CJ Suceava. „Voi urmari foarte atent activitatea în CJ Suceava. Vreau sa sprijin dezvoltarea judetului si ca cei care conduc sa nu greseasca pentru ca ar fi în defavoarea locuitorilor judetului”, a afirmat presedintele PSD Suceava.

Gavril Mîrza, care a fost presedinte al CJ Suceava din 1996 pâna în 2008, a spus ca, în perioada urmatoare, viitoarea conducere a Consiliului Judetean va avea de taiat panglici multe pentru investitii importante si si-a exprimat speranta ca initiatorul acestor proiecte va fi amintit în discursuri. „Le las mostenire o perioada de taiat panglici multe pentru investitii foarte importante”, a precizat Gavril Mîrza. Acesta a aratat ca în ultimele doua mandate ale sale, valoarea investitiilor pentru dezvoltarea localitatilor, investitii efectuate numai din fonduri proprii, s-a ridicat la 8.900 de miliarde de lei vechi, iar administratia judeteana a mai realizat investitii în valoare de 400 de milioane de euro, cu fonduri europene.

Presedintele PSD Suceava a prezentat mai multe proiecte ale Consiliului Judetean care au fost implementate deja, în valoare de peste 12 milioane de euro, printre care Centrul Economic Bucovina, modernizarea parcarilor la manastirile UNESCO din judet si a aratat ca se afla în curs de implementare alte proiecte importante.

În ceea ce priveste proiectul „Utilitati si Mediu la standarde europene” în valoare totala de 235 de milioane de euro, viitoarea conducere a CJ Suceava va trebui sa decida daca îl va continua, precizeaza Gavril Mîrza, aratând ca finalizarea primei componente a proiectului privind introducerea gazului natural în majoritatea localitatilor din judet precum si modernizarea sistemului de termoficare, va fi obligatorie. Liderul social-democratilor a înformat ca în ceea ce priveste componenta de termoficare, 96 la suta din lucrari au fost realizate, iar în ceea ce priveste conductele de transport a gazului natural, s-au realizat 40 la suta din lucrari.

Totodata, referindu-se la creditul pentru implementarea proiectului, contractat de CJ Suceava cu Deutche Bank AG pentru 25 de ani pentru suma de 86 de milioane de euro, Mîrza a subliniat faptul ca este unul dintre cele mai avantajoase, dobânda fiind de sub 4 la suta. Acesta a mai adaugat ca urmeaza sa fie finalizat în luna noiembrie si proiectul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa din orase si municipii ale judetului, fiind realizate 70 la suta din lucrari.  

La capitolul modernizarea drumurilor judetene, Gavril Mîrza a spus ca prin programe transfrontaliere  urmeaza sa înceapa modernizarea DJ Benea-Moldova Sulita, în valoare de 800.000 de euro si Siret-Fratautii Noi în valoare de 660.000 de euro. Totodata, se afla în faza de aprobare la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Est, proiectele initiate prin POR, pentru realizarea drumului Vatra Dornei-Panaci-Bilbor, în valoare de 10,9 milioane de euro, Dolhasca-Probota, în valoare de 1,5 milioane de euro, Darmanesti-Siret, în valoare de 7,3 milioane de euro si Salcea-Veresti-Rusca, în valoare de 3,29 de milioane de euro. Gavril Mîrza a mai adaugat ca alte proiecte, în domeniul culturii, colaborarii administrative sau sociale, sunt în derulare.

Presedintele PSD a mentionat ca este asigurata finantarea pentru toate institutiile de sub autoritatea CJ Suceava. Acesta a aratat ca, în conditiile în care membrii actualului guvern sunt fosti colegi de guvernare cu viitorul presedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, acesta va putea beneficia de suplimentari de fonduri, tinând cont de relatiile personale pe care le are cu membrii Executivului.

Gavril Mîrza a mai declarat ca dupa data de 1 iulie se va putea rectifica bugetul CJ Suceava, astfel încât viitoarea conducere a institutiei sa asigure o finantare si mai eficienta si va putea realiza, asa cum a promis, mai multe proiecte cu finantare europeana. 


Intră acum și în grupul de