Seful IPJ nu doreste ca in ziua votului, Suceava sa fie transformata intr-un judet politienesc


Intră acum și în grupul de

Prefectul Stefan Alexandru Baisanu, a facut, vineri, un apel presedintilor Birourilor electorale de circumscriptie si celor din sectiile de votare, la „seriozitate si verticalitate” în ziua votului. Acesta a aratat ca întrucât aceasta zi este în acelasi timp cu Rusaliile, ar fi pacat ca un moment spiritual deosebit sa se transforme „în altceva”. Prin urmare, prefectul a anuntat ca vor fi adoptate masuri sporite în ziua alegerilor în municipiul Radauti si comunele Slatina si Patrauti, care sunt „mai fierbinti”, subliniind ca forte de ordine vor fi dislocate în toate localitatile unde se desfasoara alegeri, pentru a putea fi adoptate masuri imediate în cazul înregistrarii unor incidente.

Seful IPJ Suceava, Nicusor Todirut, a declarat ca nu se doreste, ca în ziua votului, judetul sa fie transformat într-un judet politienesc, aratând ca vor fi adoptate masurile de ordine normale. Nicusor Todirut a aratat ca la cele 222 de sectii de votare va fi asigurata ordinea cu ajutorul a 282 de politisti, 77 de jandarmi, 46 de politisti de frontiera, 18 cadre ale ISU Suceava, alte 12 de la Centrul de pregatire Jandarmi Falticeni si 22 de politisti comunitari. Totodata, vor fi constituite 19 echipe de politisti pentru solutionarea urgenta a eventualelor sesizari.

La rândul sau, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi, colonel Eugen Salar, a informat ca 15 echipe de interventie vor actiona în caz ca apar situatii deosebite si a mai precizat ca au fost stabilite forte suplimentare în localitati cu risc. Eugen Salar a aratat ca jandarmii îsi propun sa solutioneze cu tact, eficient si pe cale legala eventualele probleme aparute.

Al doilea tur de scrutin al alegerile locale se organizeaza în judetul Suceava în 52 de localitati, printre care municipiile Falticeni, Radauti si Vatra Dornei si orasele Brosteni si Solca.  


Intră acum și în grupul de