Remiza care ajuta Germania


Intră acum și în grupul de

Austria – Polonia 1 – 1

Cine nu are brazilieni sa-si cumpere! Sau macar sa le ofere cetatenie. Dupa 0-2 cu Germania, Polonia a dat piept joi seara cu Austria, si ea învinsa în partida inaugurala, 0-1 cu Croatia. Cel ce se anunta a fi cel mai lipsit de interes meci al Europenelor a fost însa salvat de Roger Guerreiro, brazilianul naturalizat în urma cu o luna transformând polka lesilor într-o veritabila samba sud-americana, care însa a terminat la egalitate duetul cu plictisitorul vals vienez prestat de austrieci, salvat de un penalti acordat în ultimul minut.

Partida a început însa cu Austria în prim-plan, gazdele atacând în valuri. În chiar minutul 2, Ivanschitz semneaza prima ocazie, sutând de la 25 de metri pe lânga poarta. Dupa alte sase minute, acelasi mijlocas austriac executa frumos o lovitura libera, dar Boruc retine. Goalkeeper-ul Poloniei a facut apoi adevarate minuni, închizând practic poarta oaspetilor la trei ocazii imense ale baietilor lui Josef Hickersberger. În minutele 10 si 13, l-a blocat senzational pe Harnik, în ambele faze singur-singurel cu atacantul Austriei. Nici Linz nu a avut mai mult noroc în minutul 16, acelasi Boruc intervenind fenomenal.

Realizând ca pot pierde cel mai facil meci din grupa, polonezii s-au trezit. Mai întâi Krzynowek îl testeaza pe Macho în minutul 20, pentru ca minutul 30 sa aduca deschiderea de scor. Marcator a fost Roger Guerreiro, care a pus latul din patru metri la o minge respinsa aiurea de goalkeeper-ul echipei gazda. 1-0 si ocaziile s-au razbunat cu vârf si îndesat.

Repriza secunda a consfintit revenirea lui Pawel Golanski în echipa poloneza, stelistul fiind iertat de selectionerul Leo Beenhakker pentru eroarea din partida cu Germania. Introdus în locul lui Jop, fundasul oaspetilor a început, din nefericire pentru el, cu stângul. Îl faulteaza pe Ivanschitz în careu, dar centralul Howard Webb greseste si nu acorda nimic. Pe contra, polonezii sunt la un pas de a da lovitura de gratie, însa Smolarek nu îl poate învinge pe Macho si gazdele scapa.

În minutul 62, Golanski se revanseaza si prinde un sut puternic, salvat însa de Jurgen Macho, care are o noua interventie providentiala, la reluarea lui Lewandowski. Pe final, în prim-plan a iesit acelasi Roger Guerreiro, brazilianul realizând un dribling electrizant, marca Zinedine Zidane, prin care si-a scos din joc trei adversari. Si, tocmai când polonezii scoteau sampania de la rece, a venit palma crunta a Fortunei. În ultima faza de joc, centralul Webb acorda penalti pentru gazde la o interventie a lui Lewandowski asupra lui Proedl, veteranul Vastic îsi asuma responsabilitatea si marcheaza, iar meciul se termina 1-1. Un punct care le permite austriecilor sa mai viseze. Pentru ei urmeaza meciul cu Germania.  

AUSTRIA: Macho – Garics, Stranzl, Proedl, Pogatetz – Leitgeb, Aufhauser (J. Saumel), Ivanschitz (Vastic), Korkmaz – Linz (Kienast), Harnik.

Selectioner: Josef Hickersberger.

Au mai intrat: Saumel, Vastic, Kienast

POLONIA: Boruc – Zewlakow, Bak, Jop (Golanski), Wasilewski – Krzynowek, Lewandowski, Dudka – Smolarek, Saganowski (Lobodzinski), Guereirro.

Selectioner: Leo Beenhakker.

Au mai intrat: Golanski, Lobodzinski

Arbitru: Howard Webb (Anglia)
Stadion: “Erns Happel” – Viena 


Intră acum și în grupul de