28 de familii de suceveni vor fi scoase din casele nationalizate, pentru ca acestea sa fie retrocedate


Intră acum și în grupul de

Retrocedarea caselor nationalizate, la începutul anului 2009, va lasa fara locuinte 28 de familii de suceveni, de aceea, municipalitatea suceveana a demarat anul trecut un proiect de construire a unui bloc cu 40 de locuinte, în zona Metro, acolo urmând sa fie mutati actualii chiriasi ai caselor nationalizate.

Seful administratiei locale sucevene, Ion Lungu a precizat ca anul acesta vor fi finalizate 20 din cele 40 de apartamente, ca urmare a unui sprijin financiar de 15 miliarde de lei, primit de la Guvern. Acesta a afirmat ca banii alocati de la Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice vor fi folositi pentru continuarea lucrarilor la acest bloc, ale carui costuri totale depasesc 40 de miliarde de lei vechi. „Cu siguranta, anul acesta vom putea da în folosinta 20 de apartamente, urmând ca celelalte 20 sa fie finalizate în prima parte a anului 2009”, a declarat primarul Sucevei.

Municipalitatii sucevene îi revine si sarcina de a asigura utilitati noului bloc de locuinte, în care, dupa finalizare, vor mai ramâne libere 12 apartamente, ce vor fi folosite ca locuinte de necesitate.


Intră acum și în grupul de