Procentul notelor între 7 şi 10 obţinute de candidaţii suceveni la Concursul de Titularizare a crescut la 46,2 la sută după soluţionarea contestaţiilor


Intră acum și în grupul de

Procentul notelor între 7 şi 10 la Concursul de Titularizare a crescut de la 40,8 la sută la 46,2 la sută după soluţionarea contestaţiilor depuse de candidaţii nemulţumiţi de rezultatele la proba scrisă.

FOTO: enational.ro

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, marţi, rezultatele finale obţinute la proba scrisă de candidaţii la Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar.

Potrivit MEN, după soluţionarea celor 117 contestaţii depuse de candidaţii suceveni nemulţumiţi de rezultatele la proba scrisă, procentul notelor între 7 şi 10 a crescut de la 40,8 la sută la 46,2 la sută în judeţul Suceava.

Conform rezultatelor finale, 23 la sută dintre candidaţii suceveni au obţinut note sub 5 la proba scrisă la Concursul de Titularizare, alţi 35 la sută dintre candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, iar 46,2 la sută au obţinut note între 7 şi 10.

De menţionat este că doar un candidat sucevean a obţinut nota 10 la proba scrisă a Concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar.

În judeţul Suceava s-au înregistrat 117 contestaţii ce au fost depuse de candidaţii suceveni nemulţumiţi de rezultatele obţinute la proba scrisă a Concursului de Titularizare din acest an, cele mai multe contestaţii, 17, fiind la disciplina limba şi literatura română şi la limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolara şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar unde au fost 20 de contestaţii.

ISJ Suceava a anunţat că şedinţa publică de repartizare a posturilor didactice publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava, va avea loc, miercuri, 26 iulie 2017, la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava.

La şedinţa de repartizare a posturilor didactice publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată vor participa candidații care au obținut note de cel puțin 7 (șapte) la proba scrisă, respectiv la inspecția specială la clasă/proba practică din cadrul Concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor , ce s-a desfăşurat în data de 12 iulie 2017.

În judeţul Suceava au fost scoase la concurs în acest an  564 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate, din care 100 de posturi sunt rezervate şi 464 sunt vacante, iar din totalul posturilor vacante 82 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin patru ani şi 382 de posturi au o viabilitate mai mică de patru ani.

Din totalul  celor 82 de posturi cu viabilitate mai mare de patru ani, 36 sunt în mediul rural şi 46 sunt în mediul urban.

De menţionat este că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, în timp ce pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de