Cabane ale Directiei Silvice Suceava – intrate in circuitul turistic


Intră acum și în grupul de

Cabanele din judetul Suceava sunt printre cele mai cautate, fapt dovedit de numarul mare de rezervari facute dupa ce sistemul on-line de rezervare a cabanelor Regiei Nationale a Padurilor a fost pus în functiune. Potrivit sefului departamentului de Vânatoare din cadrul Directiei Silvice Suceava, Cristi Tomniuc, sunt realizate un numar de 38 de rezervari pentru turisti si 35 de rezervari pentru echipe de vânatori. „Toate au fost facute prin noul sistem informatic, prin care avem o evidenta clara a tuturor camerelor ocupate, indiferent daca rezervarea s-a facut din Bucuresti, Neamt sau Botosani. Mai avem facute rezervari si din Roman, Iasi, dar si de la noi din judet”, a spus Cristi Tomniuc.

La nivel national, 60 de cabane ale RNP au fost introduse în circuitul turistic, din care 12 sunt din judetul Suceava, care, pâna acum, erau rezervate doar pentru vânatori si pentru personalul silvic.

Numarul de solicitari pentru închirierea acestora este în crestere, deoarece din aceasta luna au acces la sistemul de rezervare de pe www.rosilva-turism.ro si o serie de agentii turistice, care au încheiat contracte cu RNP.

Tarifele de închiriere a cabanelor RNP sunt cuprinse între 80 de lei si 100 de lei pe zi, pe camera.

Cabanele Directiei Silvice Suceava, intrate în circuitul turistic, au în medie un numar de 4 camere de cazare, cele mai mari fiind Barnar – 6 camere, Sadau – 7 camere si Crujana – 9 camere. Unele camere sunt prevazute cu mai multe paturi, încât capacitatea de cazare difera mult de la una la alta.
 
Cabanele vânatoresti devenite pensiuni de 2 si 3 margarete sunt:
Cabana Dârmoxa – Ocolul Silvic Brosteni
Cabana Barnar – Ocolul Silvic Crucea
Cabana Braniste – Ocolul Silvic Frasin
Cabana Valea Putnei – Ocolul Silvic Pojorâta
Cabana Codrul Voievodesei – Ocolul Silvic Marginea
Cabana Ursoaia – Ocolul Silvic Putna
Cabana Sadau – Ocolul Silvic Falcau
Cabana Botosana – Ocolul Silvic Stulpicani
Cabana Crujana 1 – Ocolul Silvic Patrauti
Cabana Crujana 2 – Ocolul Silvic Patrauti
Cabana Valea Brodinei – Ocolul Silvic Brodina


Intră acum și în grupul de