Handbal, Echipa nationala : Romania invinge Muntenegru si merge la Mondiale!


Intră acum și în grupul de

România – Muntenegru 29 – 24

Putina lume mai credea, dupa partida pierduta în Muntenegru, ca reprezentativa de handbal masculin a României va reusi sa întoarca rezultatul. Desi diferenta de patru goluri nu era insurmontabila, parea ca, de aceasta data, baietii nostri nu vor fi capabili sa se adune si sa obtina calificarea în partida de la Oradea.

Ei bine, lucrurile nu au stat deloc asa. Dupa 13 ani, România va participa din nou la un campionat mondial. O calificare obtinuta la limita, dupa un meci de infarct, la capatul caruia România a reusit sa se impuna cu 29-24. Pâna la pauza, cele doua echipe au mers umar la umar, handbalistii români nereusind sa se distanteze la mai mult de doua goluri. Diferenta care le convenea oaspetilor, învingatori în prima partida cu 31-27. S-a intrat la vestiare cu un 13-11 totusi datator de speranta, dar muntenegrenii au redus din handicap imediat dupa reluare.

Elevii lui Aihan Omer si Petru Ghervan au reusit sa se desprinda la trei goluri abia spre minutul 40, 18-15, si, dupa înca doua reusite, au ajuns la diferenta necesara obtinerii calificarii. Ba chiar, în minutul 47, pe tabela era înscris scorul de 24-18. Visele însa pareau sa se naruie, în numai cinci minute fostii iugoslavi apropiindu-se la 24-22. Au revenit însa ai nostri, Petrea si Ghionea refacând diferenta de patru goluri. De aici, totul a fost ca într-un film de actiune. Muntenegrenii reduc din handicap. Ghionea înscrie de la sapte metri, dar golul nu este validat. Însa Stanescu apara excelent. Marcheaza Timofte si din nou ne distantam. 27-23. Presiunea îsi spune cuvântul. Gresesc oaspetii în atac, iar românii înscriu din lovitura de la sapte metri. Scorul final a fost România – Muntenegru 29-24. Anul viitor mergem în Croatia, la Campionatul Mondial!

Pentru echipa României au marcat: Ghionea – 11 goluri, Iacob – 7, Petrea – 3, Toma si Buricea, câte 2, Pârâianu, Sania, Rohozneanu si Timofte, câte un gol.

Petru Ghervan : „Stiam fiecare miscare a muntenegrenilor”

Contactat telefonic, la câteva minute dupa finalul meciului cu Muntenegru, antrenorul Universitatii Suceava, Petru Ghervan, cel care este si secundul lui Omer la „nationala” s-a declarat foarte fericit pentru obtinerea calificarii la Mondiale. „Ne bucuram pentru aceasta performanta realizata. Am muncit cu totii foarte mult si ar fi fost pacat daca nu reuseam calificarea. A trecut prea mult timp de când România nu a mai fost prezenta la un turneu final. Era timpul. I-am studiat foarte bine pe muntenegreni. Marturisesc ca le stiam fiecare miscare. A fost un meci echilibrat dar care s-a încheiat fericit pentru noi”, a spus Petru Ghervan dupa victoria cu Muntenegru.


Intră acum și în grupul de