Amenzi de aproape 170.000 lei date de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit

Polițiștii suceveni au desfășurat în cursul zilei de marți, 25 iulie, pe raza județului, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de evaziune fiscală și a faptelor de comerț ilicit, în urma căreia au dat amenzi de aproape 170.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, acțiunea a fost organizată de Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava, fiind verificate 42 de societăți comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice autorizate.

Astfel, în urma acțiunii au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale la Legea nr.12/1990 Rep, în valoare de 168.000 lei.

Totodată, conform sursei citate, a fost constată și o infracţiune, polițiștii ridicând bunuri în valoare de 3.500 lei.

„În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Vatra Dornei, administrată de o femeie de 52 de ani din localitate, polițiștii au identificat, expuse la vânzare, articole sportive purtând mărci de renume, fără certificat de conformitate privind originalitatea acestora. Cu privire la proveniența articolelor de îmbrăcăminte, femeia a prezentat factura fiscală și chitanța emisă de o firmă din municipiul București”, a arătat sursa citată.

Polițiștii suceveni au menționat că articolele de îmbrăcăminte, cu o valoare de aproximativ 3.500 lei, au fost ridicate, iar femeia s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, ce va fi soluționat procedural.

loading...