Fotbal : Cu Olanda, Romania va fi arbitrata de elvetianul Busacca


Intră acum și în grupul de

Arbitrul elvetian Massimo Busacca va arbitra la centru partida Olanda – România, care va avea loc, marti, de la ora 21.45, la Berna, în ultima etapa a Grupei C de la Euro 2008, informeaza site-ul oficial al UEFA.

Arbitrul de 39 de ani a debutat în prima liga elvetiana în 1996, trei ani mai tîrziu devenind arbitru FIFA. Elvetianul a arbitrat si la Campionatul Mondial din Germania, în urma cu doi ani, unde a luat mai multe decizii controversate.

Busacca va fi ajutat de asistentii Matthias Arnet si Stephane Cuhat, iar scotianul Craig Thomson va fi arbitru de rezerva.

Arbitrul elvetian nu este un necunoscut pentru fotbalul din România. Busacca este ultimul cavaler al fluierului din strainatate care a condus de la centru derbiul Steaua – Dinamo 1-0, disputat în 2005. Atunci, elvetianul a arbitrat excelent meciul, acordând doar un avertisment, lui Baltoi, în minutul 86.

Busacca a mai fost la Bucuresti, tot în 2005, cu prilejul întâlnirii Steaua – Villarreal 0-0, din Cupa UEFA.

Elvetianul a condus un meci pîna acum la Euro: Grecia – Suedia 0-2. Bussaca a scos de trei ori cartonasul galben (de fiecare data pentru echipa lui ibrahimovici).
Celalalt meci din grupa C, Italia-Franta, care va avea loc marti la aceeasi ora, va fi arbitrat de slovacul Lubos Michel, care va fi ajutat de Roman Slysko si Martin Balko, ambii din Slovacia, în timp ce ungurul Viktor Kassai va fi arbitru de rezerva. 


Intră acum și în grupul de