Fotbal : Donadoni: Ma bazez pe Olanda in ultimul meci al grupei!


Intră acum și în grupul de

Aflat pe muchie de cutit, Roberto Donadoni a declarat ca nici nu se gândeste la un blat între România si Olanda. Mai mult, selectionerul Italiei îsi pune mari sperante într-o victorie a batavilor, în ideea ca se va califica în sferturile de finala ale competitiei.

„Nu cred ca Olanda va juca mai slab contra României, chiar daca este calificata. Cred în corectitudine si în transparenta. Si apoi, daca vor juca rezervele Olandei în meciul cu România, nu se poate spune ca se vor pleca în fata adversarilor. Dimpotriva, rezervele vor încerca sa demostreze ca merita un loc de titular. În plus, Marco van Basten este o persoana onesta, competenta si corecta. Sunt trei garantii, iar eu am încredere în el”, a declarat Roberto Donadoni.

Tehncianul a vorbit apoi si despre arbitrajul din meciul cu România, dupa ce s-a spus ca arbitrul a luat mai multe decizii eronate, în defavoarea Italiei: „Arbitrajul nu ma intereseaza. Erori se fac întotdeauna si nu vreu sa comentez acest aspect. Asa cum am spus si dupa meci, prestatia arbitrului nu a fost una excelenta, dar acest lucru putea sa se întâmple oricui”.

Selectionerul Frantei, Raymond Domenech, a vorbit si el despre sansele echipei sale de a se califica în sferturile de finala ale Campionatului European. Însa tehnicianul “Cocosului Galic” a fost mult mai realist, precizând ca nu se afla într-o situatie prea buna, asumându-si apoi toate decizile luate în meciul pierdut, scor 4-1, în fata Olandei. „Din moment ce am pierdut 4-1 este clar ca ceea ce am facut nu a fost bine. În momentul în care iau o hotarare, cred ca aceea este cea mai buna. Dar îmi asum toate decizile. Suntem în situatia în care nu mai depindem de noi. Chiar daca facem un meci exceptional cu Italia, sansele noastre ramân foarte mici”, a fost de parere Domenech.

Însa reactiile au venit si din tabara noastra. Mijlocasul echipei nationale Paul Codrea a declarat ca o calificare în sferturile de finala ale Euro 2008, în detrimentul Frantei si Italiei, ar fi similara cu intrarea în elita fotbalului mondial. „Suntem multumiti, fericiti, dar si un pic tristi pentru ca acum puteam fi aproape calificati. Mai avem un meci, cu Olanda, pe care trebuie sa îl tratam cu mare responsabilitate, pentru ca o victorie ne duce în sferturi. Cred ca poate fi jocul cel mai important al generatiei noastre, pentru ca daca batem Olanda si ne calificam în sferturi, facem saltul în elita”, a declarat fotbalistul.

Imediat a venit completarea. „Avem nevoie de victorie pentru a nu mai astepta rezultatul dintre Italia si Franta. Cunoastem foarte bine Olanda, stim fiecare jucator în parte, sper sa repetam rezultatul din preliminarii, de la Constanta. Putem face asta”, s-a declarat convins Florentin Petre. Acesta a mai spus ca are o contuzie pe gamba stânga, dar va fi apt pentru meciul cu Olanda.


Intră acum și în grupul de