Fotbal : Olanda isi menajeaza titularii, dar nu va da inapoi in fata Romaniei


Intră acum și în grupul de

Clasamentul actual din „Grupa Mortii” le da mari batai de cap adversarelor noastre, Franta si Italia. Cele mai bune echipe din lume traiesc acum clipe de cosmar, cu gândul ca ar putea fi eliminate înca din prima faza a turneului final. Dar cum orice se poate întâmpla în meciul din ultima etapa, “Cocosul Galic” si “Squadra Azzura” îsi pun toate sperantele în eventuala victorie a Olandei în fata tricolorilor lui Victor Piturca.

Cu toate acestea, selectionerul Marco van Basten are alte planuri. Tehnicianul “Portocalei Mecanice” intentioneaza sa îsi menajeze câtiva dintre titulari, dupa ce a obtinut o calificare frumoasa în sferturile competitiei, chiar de pe primul loc, si dupa numai doua meciuri disputate. Van Persie si Robben ar urma sa fie menajati din cauza problemelor fizice, în timp ce Ooijer si De Jong au deja câte un cartonas galben, iar un eventual avertisment ar atrage dupa sine suspendarea lor în faza sferturilor de finala. Locul lui Ooijer în centrul apararii ar putea fi luat de John Heitinga, în timp ce la închidere, în locul lui De Jong, ar putea intra Demy de Zeeuw.

UEFA s-a implicat destul de serios în toata aceasta afacere, tinând cont de situatia delicata a granzilor din Grupa C. Dar, spre ghinionul lui Domenech si al lui Donadoni, UEFA a anuntat în cursul zilei de sâmbata ca strategia lui Van Basten nu este una „contrara regulamentului”. Mai mult, purtatorul de cuvânt William Gaillard a precizat ca acesta metoda va fi îmbratisata de foarte multe reprezentative: „Majoritatea echipelor spera sa aiba un alt treilea meci din grupe fara miza. Acest lucru le permite sa odihneasca unii jucatori, sa fie trimisi în teren altii, sa ruleze lotul. Daca îmi amintesc bine, la Euro 2004, Cehia, în conditii similare, a aliniat o echipa de rezerve în fata Germaniei si a câstigat cu scorul de 2-1”.

De aceeasi parere sunt si elevii lui Van Basten, care ne-au atentionat deja ca nu vom obtine foarte usor calificarea. „Meciul cu România vine într-un moment în care suntem calificati si în primul rând trebuie sa ne gândim cum sa ne mentinem fortele fizice. Dar cu siguranta ca atunci când vom vedea stadionul în portocaliu, pur si simplu vom iesi pe teren sa câstigam”, a declarat Van Nistelrooy, cu gândul la partida ce se va disputa pe 17 iunie.

Iar atacantul Arjen Robben îsi doreste un nou spectacol pe teren, precizând ca ultima confruntare a grupei va fi o adevarata bucurie pentru el. „Trebuie sa ramânem cu ambele picioare pe pamânt dupa aceasta calificare. Acum trebuie sa ne concentram la sferturi. Meciul cu România este jocul ideal pentru a practica un fotbal de calitate. E pur si simplu un meci în care trebuie sa simti placerea calificarii realizate în jocurile precedente. Trebuie sa ne simtim bine si sa aratam un fotbal frumos”, a încheiat fotbalistul lui Real Madrid.


Intră acum și în grupul de