Țigări de aproape 100.000 de lei abandonate după ce polițiștii de frontieră din Brodina au tras patru focuri de armă pentru prinderea contrabandiștilor care le transportau. Un tânăr a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Brodina au tras patru focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști care transportau țigări în valoare de aproape 100.000 de lei, un tânăr de 23 de ani din județul Suceava fiind reținut.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch-Serițan, a declarat că miercuri,  în jurul orei 14.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul țării, pe direcția localității Nisipitu, judeţul Suceava, mai multe colete voluminoase.

”Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece nu s-au oprit, au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, a fost reținută o persoană care ulterior a fost identificata ca fiind cetățeanul român C. Sorin, în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. Celelalte persoane au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul statului vecin.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete care conțineau 8.498 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 99.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării”, a arătat Ilie Poroch-Serițan.

El a precizat că de asemenea, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a cazului.

”Persoana în cauză este cercetată de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a mai informat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de