Adomnicăi: Finanțele au stabilit, în primul semestru, sume suplimentare de plată de 16,9 milioane de lei la firme sucevene, fiind întocmite și opt dosare penale


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a prezentat, joi, un bilanț al acțiunilor din primele șase luni ale acestui an, evidențiind că Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a acționat pentru întărirea disciplinei financiare și stoparea evaziunii fiscale.

Ea a arătat că acțiunile din domeniul fiscal – bugetar aflate în aria de responsabilitate a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, respectiv a Administrației Județene Suceava, cu termene  de realizare permanente, reprezintă o prioritate majoră la momentul actual pentru Guvernul României.

Astfel, pentru întărirea disciplinei financiare și stoparea evaziunii fiscale, obiectiv concretizat inclusiv prin acțiunea de „verificare a agenţilor economici cu privire la modul de calculare, şi virare în cuantumurile şi la termenele stabilite de lege a obligaţiilor faţă de bugetul de stat; în vederea reducerii evaziunii fiscale”, în semestrul I la nivelul județului Suceava, la contribuabilii persoane juridice s-au efectuat un număr de 312 acţiuni, din care 239 inspecţii fiscale parţiale, 65 de controale inopinate și 8 constatări la faţa locului.

Totodată, s-au efectuat 170 acţiuni de control şi s-au stabilit sume suplimentare de 16.978,168 mii lei, amenzi aplicate în valoare de 47,600 mii lei.

„Prin acțiunile întreprinse s-a diminuat pierderea fiscală cu 10.254,09 mii lei și s-au instituit 13 măsuri asiguratorii pentru 19.188,292 mii lei, întocmindu-se (s-au întocmit) 8 sesizări penale pentru prejudicii de 10.694,678 mii lei la agenţi economici ce desfăşoară activităţi în domeniile: energetic, agroalimentar, transport, turism, construcţii, forestier și prelucrarea lemnului, precum și în cel al forței de muncă”, a precizat prefectul.

Ea a menționat că la contribuabili persoane fizice s-au efectuat un număr de 165 acţiuni, din care 78 de inspecţii fiscale generale, 68 de inspecţii fiscale parţiale, două controale inopinate și 17 constatări la faţa locului. (N.B.)


Intră acum și în grupul de