Adomnicăi: Finanțele au stabilit, în primul semestru, sume suplimentare de plată de 16,9 milioane de lei la firme sucevene, fiind întocmite și opt dosare penale

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a prezentat, joi, un bilanț al acțiunilor din primele șase luni ale acestui an, evidențiind că Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a acționat pentru întărirea disciplinei financiare și stoparea evaziunii fiscale.

Ea a arătat că acțiunile din domeniul fiscal – bugetar aflate în aria de responsabilitate a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, respectiv a Administrației Județene Suceava, cu termene  de realizare permanente, reprezintă o prioritate majoră la momentul actual pentru Guvernul României.

Astfel, pentru întărirea disciplinei financiare și stoparea evaziunii fiscale, obiectiv concretizat inclusiv prin acțiunea de „verificare a agenţilor economici cu privire la modul de calculare, şi virare în cuantumurile şi la termenele stabilite de lege a obligaţiilor faţă de bugetul de stat; în vederea reducerii evaziunii fiscale”, în semestrul I la nivelul județului Suceava, la contribuabilii persoane juridice s-au efectuat un număr de 312 acţiuni, din care 239 inspecţii fiscale parţiale, 65 de controale inopinate și 8 constatări la faţa locului.

Totodată, s-au efectuat 170 acţiuni de control şi s-au stabilit sume suplimentare de 16.978,168 mii lei, amenzi aplicate în valoare de 47,600 mii lei.

„Prin acțiunile întreprinse s-a diminuat pierderea fiscală cu 10.254,09 mii lei și s-au instituit 13 măsuri asiguratorii pentru 19.188,292 mii lei, întocmindu-se (s-au întocmit) 8 sesizări penale pentru prejudicii de 10.694,678 mii lei la agenţi economici ce desfăşoară activităţi în domeniile: energetic, agroalimentar, transport, turism, construcţii, forestier și prelucrarea lemnului, precum și în cel al forței de muncă”, a precizat prefectul.

Ea a menționat că la contribuabili persoane fizice s-au efectuat un număr de 165 acţiuni, din care 78 de inspecţii fiscale generale, 68 de inspecţii fiscale parţiale, două controale inopinate și 17 constatări la faţa locului. (N.B.)

loading...