Deficiente constatate de OJPC la piscinele unor pensiuni turistice din zonele Gura Humorului si Sucevita


Intră acum și în grupul de

În urma unor controale, inspectorii OJPC Suceava au descoperit o serie de probleme la piscinele aferente unor pensiuni turistice din zonele Gura Humorului si Sucevita. Inspectorul sef-adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava, Elena Oanea, precizeaza ca principalele deficiente vizeaza lipsa avertismentelor de adâncime si neafisarea Regulamentului cu masurile de igiena ce trebuie respectate de catre cei care folosesc bazinele de înot, verificarile vizând si dotarile, calitatea apei, afisarea tarifelor pentru serviciile afisate.   

În ceea ce priveste strandul Itcani, seful OJPC Suceava spune ca apa corespunde normelor de calitate, este respectat ritmul de primenire, precum si cel de spalare si dezinfectare a bazinelor. Elena Oanea mai precizeaza ca aici exista vestiare, dusuri, grupuri sanitare si avertizoare de adâncime.  

Obiectul unor verificari realizate în ultima vreme l-a constituit si o serie de spatii de joaca administrate atât de primarii, cât si de operatori economici privati. Seful OJPC a spus ca printre deficientele gasite la aceste locatii se afla absenta avertizoarelor cu privire la vârsta copiilor ce pot utiliza echipamentele, limitele de vârsta între care copiii trebuie sa fie însotiti de adulti si lipsa numerelor de telefon ce pot fi apelate în caz de urgenta.

În urma acestor controale, inspectorii OJPC Suceava au dat 7 sanctiuni, din care 4 amenzi în valoare totala de 120 de milioane de lei vechi si trei avertismente. 


Intră acum și în grupul de